Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Το Ψυχοσάββατο ως "μνήμη θανάτου"

Ημέρα αναφοράς των Ορθοδόξων στους κεκοιμημένους αδελφούς μας ήτο το Σάββατο που μας πέρασε. Καθώς απ' έξω προχωρά ο κόσμος στην ένταση του Καρνάβαλου, η Εκκλησία στρέφεται κατανυγομένη προς την θριαμβεύουσα πτυχή της και επικοινωνεί με όσους κοιμούνται τον αιώνιο ύπνο για να αναστηθούμε όλοι μαζί στην παντοτινή "άλλη" ζωή.

Στην Ενορία Ευαγγελιστρίας Κερατέας δόθηκε αυτή η ευκαιρία της Λειτουργικής Συνάξεως και μνημονεύσεως όλων των κεκοιμημένων Ενοριτών, κυρίως όμως του αειμνήστου παππού Ευαγγέλου Λιέπουρη, Κτήτορος του Ιερού Ναού, που έφυγε πριν ακριβώς δύο χρόνια-το 2008 και του νέου τη ηλικία αδ. Δημητρίου Αθανασίου, πού έφυγε πριν ακριβώς τρία χρόνια-το 2007.

Πραγματοποιήθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων του Καθηγουμένου της παρακείμενης Ανδρώας Ι. Μονής Μεταμορφώσεως Κουβαρά Αρχιμανδρίτου κ. Στεφάνου Τσακίρογλου και του Εφημερίου του Ιερού Ναού πολιού Πρεσβυτέρου π. Νικολάου Βαρμάζη.

Ιδού και οι σχετικές φωτοστιγμές:

Δεν υπάρχουν σχόλια: