Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΠΡΩΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ - 5/18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΙΕΡΟΣ ΚΑΘΕΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ


Μια νέα σελίδα άνοιξε για την Ορθόδοξη Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. Πατρώων Παραδόσεων Κύπρου με την Εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ του Δ΄.

Στιγμές δόξης ζει πλέον η Κύπρος μας! Όλοι οι πιστοί της Εκκλησίας του Πατρίου Εορτολογίου ευφροσύνως αγκαλιάζουν τον νέο τους Πρωθιεράρχη! Νέος στην ηλικία αποτελεί το λαμπρό μέλλον της Εκκλησίας μας!

Σε πανηγυρικό κλίμα και με έντονη κατάνυξη σήμερα Κυριακή 5/18 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε το πρώτο στην ιστορία μετά το 1924 Αρχιεπισκοπικό και Συνοδικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λευκωσίας. Εφημέριος του Ναού ο Πρεσβύτερος π.Γρηγόριος Παπαγρηγορίου, υιός του πολιού Εφημερίου π.Γρηγορίου Τάκη.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ.ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ο Δ΄, συμπαραστατούμενος υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Σεβαστιανού και του Σεβασμιωτάτου Χωρεπισκόπου Αμαθούντος κ. Λαζάρου. Συμμετείχε σύσσωμος ο Κλήρος της εν Κύπρω Εκκλησίας μας, οι Πρεσβύτεροι π.Σταύρος Σταύρου, π.Ανδρέας Σταυρίδης και π.Ανδρέας Παπαγρηγορίου και οι Διάκονοι π.Βασίλειος, π.Ιλαρίων και π.Αντώνιος.



Εξ αριστερών: π.Σταύρος Σταύρου, Διάκονος Αντώνιος,
Μητροπολίτης Σεβαστιανός, Αρχιεπίσκοπος Επιφάνιος, Επίσκοπος Λάζαρος,
Διάκονος Ιλαρίωνας, π.Ανδρέας Παπαγρηγορίου,
Διάκονος Βασίλειος και π.Ανδρέας Σταυρίδης.


Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Κύπρου
προεδρευομένης υπό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ.
Εκατέρωθεν Αυτού οι Αρχιερείς Σεβαστιανός και Λάζαρος
και οι Διάκονοι Βασίλειος (εκ δεξιών) και Ιλαρίωνας (εξ ευωνύμων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: