Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 - 190 χρόνια μετά...


ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

















Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε για άλλη μία φορά η Μεγάλη Εκδήλωση Μνήμης των Αγωνιστών της Επαναστάσεως του 1821, που οργανώθηκε από τα 3 Κατηχητικά Σχολεία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας Αττικής. Οι Γονείς καμάρωναν τα παιδιά τους και συνεχώς τα χειροκροτούσαν!
Η Γιορτή έγινε την Κυριακή Ε΄ Νηστειών (28.3.2011) παρουσίᾳ του Εφημερίου του Ναού Αιδ/του Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Δημητρίου Τσαρκατζόγλου και διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Το Πρόγραμμα περιελάμβανε Ύμνους και Τραγούδια για την 25η Μαρτίου, ποιήματα από τα παιδιά και 2 θεατρικά δρώμενα: " Οι Μεσολογγίτισσες ", υπό την επίβλεψη της Κατηχήτριας δ. Ευαγγελίας Μαργαρώνη και " Η Λεβεντογεννιά του '21 ", υπό την επίβλεψη και συμμετοχή της δ. Ευφροσύνης Λαζάρου. Την Παρουσίαση της Γιορτής έκανε ο Υπεύθυνος της Παιδικής Χορωδίας κ. Βασίλειος Τσαρκατζόγλου.

Όλοι κατενθουσιάστηκαν από το επίπεδο της Γιορτής και την επιλογή των ποιημάτων και των αφηγήσεων από τα παιδιά και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη εκδήλωσή τους που θα πραγματοποιηθεί - συν Θεῶ - κατά την Λήξη των Κατηχητικών Σχολείων με ειδικό Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ποντίων και την Άλωση της Πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: