Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

40νθήμερο Μνημόσυνο Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού ΝΙΚΟΛΑΟΥ (+7/20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)


ΣΑΒΒΑΤΟΝ 10/23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας Τριάδος Ηλιουπόλεως Αθηνών

Από την τελευταία χοροστασία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Νικολάου
στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ηλιουπόλεως ακριβώς μία Κυριακή
πριν την οσιακή του κοίμηση, την 30ην Σεπτεμβρίου 2013.








Από το πρωΐ του Σαββάτου 10/23 Νοεμβρίου 2013, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ηλιουπόλεως Αθηνών, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βεροίας και Ναούσης Ταρασίου, περιστοιχιζομένου υπό των Ιεραρχών Θηβών και Λεβαδείας Ανδρέου, Πατρών Ευσταθίου, Βρεσθένης Στεφάνου και Αμαθούντος Λαζάρου, στο τέλος του οποίου ετελέσθη το τεσσαρακονθήμερον Μνημόσυνον του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού ΝΙΚΟΛΑΟΥ, όστις εξεμέτρησε το ζην την πρωΐαν της Κυριακής 7/20 Οκτωβρίου 2013.
Ο Μακαριώτατος, προαισθανόμενος το τέλος της εδώ ζωής του, εζήτησε και κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων το πρωΐ του Σαββάτου 6/19 Οκτωβρίου. Τον μετέλαβε νήστιν στο Νοσοκομείο το πνευματικό του τέκνο, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Παντελεήμων. Όρθρου βαθέος της Κυριακής εζήτησε να φορέσει το μέγα και Αγγελικό Σχήμα των Μοναχών, το οποίο του είχαν αφαιρέσει κατά την νοσηλείαν. Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων του ανέγνωσε την συγχωρητικήν ευχήν, σταύρωσε τα χέρια του και απήλθεν προς τον Κύριον έτσι τόσο απλά και αθόρυβα την 4ην πρωΐνήν της Κυριακής 7/20 Οκτωβρίου 2013. Ετάφη στην Μονή της Μετανοίας του, την Ανδρώα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Κουβαρά Αττικής.
Στο Ιερό Μνημόσυνο συμμετείχαν και ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Μητροπολίτης Αργολίδος Παχώμιος και οι Μητροπολίτες Περιστερίου και Νεαπόλεως Γαλακτίων και Νέας Υόρκης Αντώνιος. Επίσης παρεβρέθηκαν και συμπροσευχήθηκαν πολλοί συγγενείς και συμπατριώτες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου από το χωριό του, το Πεδινό Καρδίτσης.

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ
ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: