Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Τα Δύο Προπύργια της Ορθοδοξίας πανηγύρισαν.

Στην Ελλάδα:

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΑΝΔΡΩΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα κατανύξεως πανηγύρισε την 6ην Αυγούστου η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουβαρά Αττικής. Της ολονυκτίου Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ανδρέας περιστοιχούμενος υπό του Καθηγουμένου Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Στεφάνου, των Ιερομονάχων της Μονής π. Δαμασκηνού Πετρογέγα, π. Κυπριανού Φιλημέγκα, π. Ανανίου Πανάκου, του Αρχιμανδρίτου π. Παντελεήμονος Τσαλάγκα, του Πρεσβυτέρου π. Αντωνίου Kokes και των Ιεροδιακόνων π. Μεθοδίου και π. Αγάθωνος. Στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβε μέρος και ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου. Έψαλλεν ο χορός των Πατέρων της Μονής βοηθούμενος από λαϊκούς Πρωτοψάλτας των αναλογίων της Αττικής. Στην Αγρυπνία συμμετείχε και ο Οσιώτατος Γέροντας της Ανδρώας Ιεράς Μονής Αναλήψεως Δύο Βουνών Λαμίας π. Αρτέμιος.


Στην Κύπρο:

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ
ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΛΑΡΝΑΚΟΣ

Παρουσία πλήθους πιστών και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε το Καθολικόν της Γυναικείας Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Λάρνακα. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου προεξήρχε του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού και της πολυώρου ολονυχτίου ιεράς Αγρυπνίας. Συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Αμαθούντος κ. Λάζαρος, οι Αιδεσιμώτατοι Πρεσβύτεροι π. Γρηγόριος Τάκη (εφημέριος Λευκωσίας) και π. Σταύρος Σταύρου (εφημέριος Αυγόρου) και ο Ιερώτατος Διάκονος π. Επιφάνιος Σιήκκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: