Ευχαριστούμε θερμά τους εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες μας!!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Τελευταία Ιερουργία π. Ευσταθίου


Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου
Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Περιστερίου

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Πατρών π. Ευστάθιος Τουρλής ετέλεσε την τελευταία του Θεία Λειτουργία ως Ιερεύς στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Περιστερίου. Είναι ο Ναός εις τον οποίον πριν 25 ολόκληρα χρόνια ο π. Ευστάθιος εισήλθεν εις την Ιερωσύνην, λαβών τον βαθμό του Διακόνου εκ των χειρών του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος ΑΝΔΡΕΟΥ. Στις 20 Σεπτεμβρίου 1987 ο Εψηφισμένος εχειροτονείτο Διάκονος και στις 14 Μαΐου 2012 εις τον ίδιον Ναόν ο π. Ευστάθιος ολοκλήρωσε την ιερατική του διακονία και επορεύετο ίνα λάβη το Μέγα της Αρχιερωσύνης αξίωμα.

Η συγκίνησις ήτο διάχυτος εις όλους τους πιστούς της Ενορίας του Τιμίου Προδρόμου που τόσο αγάπησε ο π. Ευστάθιος. Συγκινημένος και ο ίδιος εκήρυξε συντόμως τον Θείον Λόγον ζητών τις προσευχές όλων γι' αυτό το δύσκολο έργο που από την επαύριον εκαλείτο να αναλάβη. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Βασίλειος Τσαρκατζόγλου προσφωνών δι' ολίγων τον Θεοφιλέστατον είπεν μεταξύ άλλων πως όταν εχειροτονήθη Πρεσβύτερος έδιδεν εις τους πιστούς ως ευλογίαν το βιβλίον «Ο Ουρανός στη γη». Μετά από τόσα χρόνια όλοι καταλάβαμε πως ο π. Ευστάθιος όλα αυτά τα χρόνια της ιερατικής του διακονίας αυτό ακριβώς έκανε, έφερε τον ουρανό στην γη και τον προσέφερε σε κάθε πονεμένη και διψασμένη ψυχή, ίνα κληρονομήση ζωήν αιώνιον.

Όλοι οι πιστοί ένδακρεις αποχαιρέτισαν τον αγαπητό τους Πρεσβύτερο π. Ευστάθιο και του ευχήθηκαν καλή διακονία στην Πάτρα, εκεί όπου τον εκάλεσε ο Κύριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: