Ευχαριστούμε θερμά τους εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες μας!!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

Ονομαστήρια Σεβ. Γαλακτίωνος


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος εώρτασε την Ονοματική του Εορτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. ΓΑΛΑΚΤΙΩΝ στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου υπάρχει και Παρεκκλήσιο επ' ονόματι των Αγίων. Αφ' εσπέρας εψάλη Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου βοηθουμένου υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Τσαρκατζόγλου. Την πρωίαν ετελέσθη Αρχιερατικόν Συλλείτουργον, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Περιστερίου. Έλαβαν μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ανδρέας, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Αιδεσιμώτατος π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου, ο Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Τσαλάγκας και ο Ιερομόναχος ο. Νεόφυτος Τσακίρογλου. Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Καθηγούμενος της Ανδρώας Ιεράς Μονής Αναλήψεως Δύο Βουνών Λαμίας Οσιώτατος Γέρων π. Αρτέμιος. Στο Κοινωνικό, τον Θείο Λόγο εκήρυξεν ο Ιεροκήρυξ κ. Δημήτριος Κάτσουρας.
Ο Επίσκοπός μας κ. Παντελεήμων και όλοι οι συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Νήσων ευχόμεθα στον Σεβασμιώτατο Γαλακτίωνα υγείαν και μακροημέρευσιν, για να ποιμαίνει την νοητή ολκάδα της τοπικής Εκκλησίας επί χρόνους μακρούς, διότι η σοφία και τα βιώματά του αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για μας τους νεοτέρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: