Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Τρίτη 27 Μαΐου 2008

ΜΑΤΘΑΙΟΣ, Α΄ Αρχιεπίσκοπος των Γ.Ο.Χ.


Αγαπητοί μας Bloggers,

Η 14 Μαϊου είναι μία ξεχωριστή μέρα για τους πιστούς του Πατρίου Εορτολογίου. Είναι η ημέρα κατά την οποία αναπαύτηκε εν Κυρίω μια μεγάλη φυσιογνωμία του ιερού Αγώνος της Εκκλησίας, ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρός ΜΑΤΘΑΙΟΣ. Ήταν εκείνος που δεν ελύγισε ποτέ στα κακόδοξα φρονήματα της Κρατούσης τότε και σήμερα Εκκλησίας, αλλά έμεινε πιστός και ασυμβίβαστος μαχητής και Ομολογητής της Ορθοδοξίας μέχρι τέλους.
Ενταύθα παραθέτομεν το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της εκλεξάσης εις Επίσκοπον Βρεσθένης τον Αγιορείτην π. Ματθαίον. Για όλους εμάς, Κλήρον και Λαόν, είναι πολλαπλώς ωφέλιμο το μνημόσυνον τοιούτων μεγάλων πνευματικών μορφών, οίτινες ελάλησαν ημίν τόν λόγον του Θεού, και ων αναθεωρούντες την έκβασιν της αναστροφής, κατά τον Απ. Παύλον, πρέπει να μιμούμεθα την Πίστιν τους. Ας πρεσβεύει για όλους εμάς ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Ματθαίος και του υποσχόμεθα πως θα μείνουμε στέρεοι και ακλόνητοι στην Πίστη των Πατέρων μας, που πρώτος εκείνος έργοις και λόγοις, μάς εδίδαξε και ακολούθησε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

"Την επιούσαν (ημέραν Παρασκευήν 25.5.1935 Ο.Η.) συνελθούσα η Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρείαν του Σεβασμιωτάτου Δημητριάδος Γερμανού και λαβούσα υπ' όψιν τας πολυτιμωτάτας υπηρεσίας, ας προσήνεγκε και προσφέρει υπέρ του ιερού αγώνος, ον διεξάγομεν προς αναστήλωσιν της Ορθοδοξίας και ειρήνευσιν της Εκκλησίας ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κερατέας Ιερομόναχος Ματθαίος Καρμπαθάκης, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Σταυρού, και επιθυμούσα αφ' ενός μεν να αμείψη τας πολυτίμους αυτού υπηρεσίας, και αφ' ετέρου να ενθαρρύνη και να ενισχύη περισσότερον αυτόν εις τον Ορθόδοξον αγώνα, παμψηφεί εψήφισεν αυτόν και κανονικώς εχειροτόνησεν Επίσκοπον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Βρεσθένης.

+ Ο Δημητριάδος Γερμανός
+ Ο πρώην Φλωρίνης Χρυσόστομος
+ Ο Ζακύνθου Χρυσόστομος".

5 σχόλια:

sinodiporos είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ.

Ευστράτιος είπε...

μας αφησε βαρια παρακαταθηκη, εκανε αγωνα για την ορθοδοξια. κι εμεις προσπαθουμε αλλα κατι δεν παει καλα... κανουμε το χατηρι σ'αυτους που μας θελουν χιλιες παραταξεις. Ας εχουμε αγαπη μεταξυ μας και να βρουμε την αληθεια ολοι μαζι χωρις ομως να κανουμε πισω στα θεματα πιστεως. πισω ας κανουμε στο θεμα του εγωισμου που ολοι εχουμε. σκεφτειτε το, ετσι μας θελουν. χωρισμενους και λιγους. γιατι να πεφτουμε στην παγιδα; Ας μας δωσει την ευχη του να μπορεσουμε καποια στιγμη ολα τα εν Χριστω αδερφια να πορευτουμε στον κοινο ενα και μοναδικο δρομο.

stefanos είπε...

Έχω την ανάγκη να κάνω μια ερώτηση που με απασχολεί εδώ και χρόνια. Διαβάζω σήμερα στην σελίδα σας αλλά και σε διαφορα περιοδικά και φιλλάδια της εκκλησίας μας για τον Ματθαίο τον Αρχιεπίσκοπο των Γ.Ο.Χ.ή τον Μέγα ποιμενάρχη και Ομολογιτή και άλλα τέτοια γλυκανάλατα.Τι έγινε όμως ο δικός μας ο 'Άγιος Πατέρας'; ο Πατέρας και στήριγμα μας; μήπως τελικα δεν πιστέψαμε και δεν πιστεύουμε σε αυτόν και στην Αγιότητα του;μήπως επιδή είναι το εμπόδιο σε μια πιθανή ένωση με τους (χωρίς αποστολική διαδοχή)Φλωρινικούς; Φάγαμε ένα καλό χαστούκι το '71. Τι περιμένουμε και δεν μαθαίνουμε απο τα λάθη μας;θα'θελα μια απάντηση αν μπορείτε και όποτε μπορείτε.Ευχαριστώ πολύ.guiesigi

Unknown είπε...

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, με την χάρη του Παναγάθου Θεού μας, εισέρχομαι στον πολιτικό αγώνα ως υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ., στην β' Αθηνών. Είναι ίσως η μόνη φορά που παλαιοημερολογίτης κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής. Θα ήθελα, αν είνξαι ευλογημένο από την αγάπη σας, την υποστήριξή σας, ώστε να αναδείξουμε την Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών στην θέση που της αρμόζει στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Γεώργιος Δουρμούσης (Μεταξάς)
Υποψήφιος Βουλευτής β' Αθηνών
Μέλος του ΕΛ.ΚΙ.Σ.
Μέλος του Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. (Σύλλογος Έρευνας και Αποκάλυψης Στοιχείων Υιοθετημένων Παιδιών)

τηλ. : 6981513366

email: george.metaxas@yahoo.com

Facebook: http://www.facebook.com/pages/-/-/148759520752?ref=ts

Facebook 2: http://www.facebook.com/george.metaxas?ref=name

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

mgep είπε...

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχήν του και ας του συγχωρήσει τας αμαρτίας του. Θα διαφωνήσω μαζί σας: Δεν υπάρχει αποστολική διαδοχή στους ΓΟΧ. Οι τρεις μητροπολίτες -κανονικοί μητροπολίτες- αφού ψήφισαν την αλλαγή του ημερολογίου , αφού δίκασαν ως Μέλη συνοδικών δικαστηρίων και καταδίκασαν π.η. κληρικούς , ήρθαν στη συνέχεια να τεθούν επικεφαλής των Π.Η.Και το ακόμα χειρότερο για αυτούς: Τινές εξ αυτών επέστρεψαν στο Ν.Η.!!! Όλα αυτά δείχνουν φατρία και παρασυναγωγή. Οι τρεις μητροπολίτες απεδείχθησαν σχισματικοί και κάθε τους ενέργεια ήταν αντικανονική και παράνομη.