Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΜΑΤΘΑΙΟΣ, Α΄ Αρχιεπίσκοπος των Γ.Ο.Χ.


14 Μαΐου 1950 - 14 Μαΐου 2010

60 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΣΙΑΚΗ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ




Η 14η Μαΐου είναι μία ξεχωριστή μέρα για τους πιστούς του Πατρίου Εορτολογίου. Είναι η ημέρα κατά την οποίαν αναπαύτηκε εν Κυρίω μία μεγάλη φυσιογνωμία του ιερού Αγώνος της Εκκλησίας μας, ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός ΜΑΤΘΑΙΟΣ. Ήταν ο Επίσκοπος εκείνος που δεν ελύγισε ποτέ στα κακόδοξα φρονήματα της κρατούσης τότε και σήμερα Εκκλησίας, αλλά έμεινε πιστός και ασυμβίβαστος μαχητής και Ομολογητής της Ορθοδοξίας μέχρι τέλους.

Η 60η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ τιμήθηκε λαμπρά και στις δύο Ιερές Μονές, τις οποίες ίδρυσε ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος. Στην Γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης και στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Μοδέστου ιερούργησε ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Πρωτοπρ. π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου, χοροστατούντος του Πνευματικού της Μονής, Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ. Ανδρέου. Στην Ανδρώα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου ετελέσθη πρωϊνή Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Εφημερίου της Εβδομάδος Ιερομονάχου π. Κυπριανού Φιλημέγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: