Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Υπαπαντής στη Σπάρτη


Τετάρτη 2/15 Φεβρουαρίου 2012, Υπαπαντής του Κ.Η.Ι.Χ.
Πανήγυρις Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου Αναβρυτής Σπάρτης










Ο ιδιοκτήτης του Ναού κ. Παντελής Πλευρίτης με τον Διαχειριστή
του «Πρωτοκλήτου» κ. Βασίλειο Τσαρκατζόγλου έξωθι του Ναού.


Εν πληθούση Εκκλησία πανηγύρισε την Τετάρτη 2/15 Φεβρουαρίου 2012 το όμορφο Εκκλησάκι της Υπαπαντής στο χωριό Αναβρυτή, λίγο έξω από την Σπάρτη, στους πρόποδες του Ταϋγέτου. Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Κασσιανός Braun. Έψαλε ο Πρωτοψάλτης κ. Βασίλειος Τσαρκατζόγλου, εκήρυξε δε και τον Θείο Λόγο εξηγήσας εις τους πιστούς τα λόγια του Δικαίου Συμεών «Νυν απολύεις τον δούλον Σου, Δέσποτα».

Αναφέρθηκε με συγκίνηση στο τέλος στον Κτήτορα του Ναού, και των πέριξ βοηθητικών χώρων, αείμνηστο Κωνσταντίνο Πλευρίτη, ο οποίος εκοιμήθη ειρηνικά ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής το μεσημέρι και αφού εκκλησιάσθηκε στον Ναό που έχτισε. Τον εκήδεψε πριν 15 ακριβώς χρόνια ο Ιερομόναχος π. Δαμασκηνός Πετρογέγας.

Όλοι μαζί στο τέλος έψαλαν το Τρισάγιο για τον παππού Κωνσταντίνο. Ακολούθησε Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος, Τράπεζα επιγείων αγαθών με ψαράκι και Λαχειοφόρος Αγορά δια την αποπεράτωσιν των βοηθητικών κτισμάτων του Ναού. Είχε προηγηθεί νωρίς το πρωΐ ο Μικρός Αγιασμός του Μηνός. Πόθος του παππού Κωνσταντίνου ήταν να χτίσει γύρω από τον Ναό μικρό Ησυχαστήριο. Δεν πρόλαβε όμως... κάποιος άλλος θα βρεθεί να κάνει το όραμά του πραγματικότητα και να γίνει στον χώρο αυτό πραγματικό Ησυχαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: