Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ονομαστήρια Αρχιγραμματέως (26.10.2009)

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και την παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος (άνω των 300 πιστών) εώρτασε σήμερα την Ονοματική του Εορτή ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου εις τον Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας Αττικής, όπου από το 1988 εφημερεύει. Αφ' εσπέρας εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας, ενώ εξετέθησαν προς προσκύνησιν ιερά Λείψανα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου. Την πρωίαν εψάλη ο Όρθρος και ετελέσθη η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Ο Μακαριώτατος προσφωνών τον π. Δημήτριο ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο π. Δημήτριος είναι "φίλος του Αγίου Δημητρίου και πιστός εργάτης της Εκκλησίας μας". Ο 12μελής Χορός των Ιεροψαλτών μετά την Θεία Λειτουργία έψαλε τον Πολυχρονισμό του Μακαριωτάτου και του Αρχιγραμματέως. Ο π. Δημήτριος παρέθεσε την μεσημβρίαν Γεύμα εις τον Μακαριώτατον, τους Ιεροψάλτας και τους Επιτρόπους του Ναού εις Εστιατόριον της Καλλιθέας.
Την επομένην, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου Νέστορος, ο Εφημέριος π. Δημήτριος ιερούργησε εις το Παρεκκλήσιον του Αγίου Δημητρίου, εντός του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας. Ο π. Δημήτριος είναι έγγαμος με την Πρεσβυτέρα Μαρία Τσαρκατζόγλου και πατήρ 5 άρρενων τέκνων.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ

Ο σεπτός Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας,
Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος
κ. κ. Νικόλαος ο Α΄


ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΑΝΤΑ
ΛΕΥΪΤΗΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ
Ε Τ Η Π Ο Λ Λ Α
ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΙΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΝ
ΔΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΜΑΣ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΑΚΟΜΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: