Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Οδοιπορικό στα πάτρια εδάφη


ΣΑΒΒΑΤΟ 9/22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Επίσκεψη του Σεβ. Νέας Υόρκης κ. Αντωνίου στο Tarpon Springs στήν δυτική ακτή της Φλώριδας το Σάββατο 9/22 Δεκεμβρίου 2012. Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου ο προππάπους του έχει φτιάξει το προσκυνητάρι του Ναού που βλέπουμε στην 3η φωτογραφία. Τον Σεβασμιώτατο Αντώνιο συνόδευε ο Οικονόμος Χρυσόστομος Γκουσαΐδης.

Ο Ελληνικός Ορθόδοξος Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου είναι ιστορικότατος και χτίστηκε το 1907μ.Χ. από τον Νικόλαο Πέππα της Αίγινας και 50 οικογένειες που βρέθηκαν εκεί. Η Ενορία οργανώθηκε από τον πατέρα Θεόφιλο Καραφίλλη που ήρθε από την Κάλυμνο και υπηρέτησε ως Ιερέας της Ενορίας έως το 1954μ.Χ. Στην αρχή χτιστηκε ένα μικρό Εκκλησάκι χωρητικότητας 250 περίπου ατόμων και αργότερα χτίστηκε στον ίδιο χώρο μεγαλοπρεπής Ναός. Σήμερα τον λειτουργούν οι της κρατούσης Εκκλησίας.



Το Προσκυνητάρι που έφτιαξε ο προπάππους του Σεβ. Αντωνίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: