Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κυριακή Ορθοδοξίας 2013


ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Πανηγυρικά εωρτάσθη και εφέτος η Κυριακή της Ορθοδοξίας παρουσία πλήθους πιστών. Επίκεντρο του εορτασμού ήτο ο ιστορικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας Αθηνών. Το απόγευμα της Κυριακής εψάλη ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός κατά τον οποίον χοροστάτησε η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς Αργολίδος κ. Παχώμιος, Περιστερίου κ. Γαλακτίων, Αμαθούντος κ. Λάζαρος και Βρεσθένης κ. Στέφανος. Συμμετείχαν ο Εφημέριος του Ναού π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου, οι Ιερομόναχοι π. Δαμασκηνός, π. Ανανίας και π. Παντελεήμων και οι Διάκονοι π. Βασίλειος και π. Γεράσιμος. Έψαλλεν Χορός υπό τον μουσικολογιώτατον Ιερομόναχον π. Παντελεήμονα Τσαλάγκα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ελιτανεύθη η Ιερά Εικών της αναστηλώσεως των ιερών Εικόνων, ενώ ακολούθησε Ομιλία με Θέμα «Ορθόδοξη Πίστη και Ορθόδοξη Ζωή» υπό του π. Παντελεήμονος Τσαλάγκα, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου. Προλόγισεν ο π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε ο Διάκονος του Ναού Βασίλειος. Στο τέλος της εκδηλώσεως παρετέθη πλούσια τράπεζα επιγείων αγαθών στην μεγάλη αίθουσα του Ναού.

   Φωτογραφίες - Βίντεο: Εὐάγγελος Καστανιᾶς...


Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας









Ο Εφημέριος του Ναού π. Δημήτριος προλογίζων

Ο Διάκονος του Ναού Βασίλειος παρουσιάζων

Ο Αρχιμ. Παντελεήμων Τσαλάγκας ομιλών





ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΕ VIDEO



Δεν υπάρχουν σχόλια: