Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ονομαστήρια Αρχιερέων


ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ & ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΓΑΛΑΚΤΙΩΝΟΣ

Δευτέρα 5/18 Νοεμβρίου 2013. Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Νικαίας






Με λαμπρότητα εώρτασε την Ονομαστική του εορτή ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου & Νεαπόλεως κ. ΓΑΛΑΚΤΙΩΝ. Αφ' εσπέρας και στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νεαπόλεως Νικαίας εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Περιστερίου, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Ευσταθίου. Την κυριώνυμον ημέραν ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, παρουσίᾳ πλήθους λαού, προεξάρχοντος του Σεβ. Περιστερίου. Συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς Βερροίας και Ναούσης Ταράσιος, Πατρών Ευστάθιος και Βρεσθένης Στέφανος.

**********

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2013. Ιερά Μονή Παναγίας Κερατέας







Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εώρτασε τα δικά του Ονομαστήρια ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. ΑΝΔΡΕΑΣ στην Ιερά Γυναικεία Μονή Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσης Κερατέας Αττικής, της οποίας τυγχάνει Πνευματικός Προϊστάμενος. Την Αγρυπνίαν ελάμπρυνε με την παρουσία του η Α.Μ. ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ο οποίος χοροστάτησε στον Εσπερινό και προεξήρχε της ολονυχτίου 9-ώρου Αγρυπνίας.  Ήταν το πρώτο επίσημο Συλλείτουργο του νέου Αρχιεπισκόπου μόλις 4 μέρες από την Ενθρόνισίν του. Συλλειτούργησεν επίσης ο Σεβ. Αμαθούντος (Κύπρου) κ. Λάζαρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: