Ευχαριστούμε θερμά τους εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες μας!!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ & ΓΥΡΩ ΜΑΣ!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ & ΓΥΡΩ ΜΑΣ!!!

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του μακαριστού Επισκόπου Γαλακτίωνος


Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νεαπόλεως Νικαίας βρίσκεται η σορός του αοιδίμου Μητροπολίτου Περιστερίου & Νεαπόλεως κυρού ΓΑΛΑΚΤΙΩΝΟΣ.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου - που συνεκλήθη εκτάκτως σήμερα Τρίτη 17/30 Αυγούστου ε.ε. - η Εξόδιος αυτού Ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη στις 11:00 το πρωΐ προεξάρχοντος του Τοποτηρητού, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

Καθ' όλην την διάρκειαν της νυχτός καταφθάνουν Κληρικοί μας που αναγινώσκουν το Ιερό Ευαγγέλιο ενώπιον ης σορού του αειμνήστου Μητροπολίτου. Επίσης, προσήλθαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης Ιγνάτιος και Φθιώτιδος Παντελεήμων.

Η Ταφή - κατ' επιθυμίαν του μακαριστού - θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό Ησυχαστήριο Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Οινόη Αττικής, ιδρυθέν παρά του ιδίου.
1 σχόλιο:

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του Σεβ/του Μητροπολίτου Περιστερίου και Νεαπόλεως Κυρού Γαλακτίωνος. Και όπως αναφέρει και μία εκ των ευχών της εξοδίου ακολουθίας ''ας τον συγχωρήσει και δι' όσα ως άνθρωπος ήμαρτε''.