Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


ΚΥΡΙΑΚΗ Ε΄ ΛΟΥΚΑ - 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ/13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ
ΑΒΔΕΛΛΕΡΟΥ ΛΑΡΝΑΚΟΣ

Εξ αριστερών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και εκ δεξιών ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου


Γράφει ο π. Βασίλειος Τσαρκατζόγλου
_________________________________

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε - για πρώτη φορά ύστερα από το 1924 - την Κυριακή το πρωΐ, στην ιστορική έδρα της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Πατρώων Παραδόσεων Κύπρου, την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αβδελλερού Λάρνακος, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένων των Προκαθημένων των αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ του Δ΄.

Με τους δύο Αρχιεπισκόπους συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς Κιτίου κ. Σεβαστιανός, Αμαθούντος κ. Λάζαρος, Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και Φθιώτιδος κ. Παντελεήμων συμπαραστατούμενοι από Κληρικούς και από τις δύο αδερφές Εκκλησίες· ανάμεσά τους ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος Αρχιμ. Νεόφυτος Τσακίρογλου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο μέχρι πρότινος Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ προσεφώνησε καταλλήλως τους δύο Προκαθημένους δοξολογώντας τον εν Τριάδι Θεό για την μεγάλη αυτή ευλογία που επεφύλαξε στην μαρτυρική Εκκλησία του πατρίου εορτολογίου στην Κύπρο, αναδεικνύοντας ύστερα από 92 ολόκληρα έτη χηρείας, Προκαθήμενον και πιστόν οιακοστρόφον Αυτής.

Ακολούθησε κέρασμα όλων των Κληρικών στο Αρχονταρίκι της Μονής. Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία εκ του σύνεγγυς να ευχηθούν στον νέο τους Προκαθήμενο που αποτελεί πλέον το καύχημά τους, αλλά και να λάβουν την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Στεφάνου, ο οποίος δια πρώτην φοράν από της αναρρύσεώς του στον Αποστολικό Θρόνο των Αθηνών επισκέπτεται την Μεγαλόνησο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Επιφάνιος ανάμεσα στους κατά σάρκα Γονείς του.

Το κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής

Δεν υπάρχουν σχόλια: