Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Η εορτή της Αναλήψεως στη Λαμία

Η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής

Με κάθε μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε, με ολονύχτιο Αγρυπνία, η Ανδρώα Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου Δύο Βουνών Λαμίας. Η ιερά Αγρυπνία ήρχισεν περί ώραν 10ην βραδυνήν και εσχόλασεν περί την 6ην πρωϊνήν. Προεξήρχεν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ανδρέας, εν συλλειτουργία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, τους Ιερομονάχους π. Ανανία Πανάκο, π. Παντελεήμονα Τσαλάγκα και π. Φίλιππον Σελητσανιώτη και τον Ιεροδιάκονο π. Αγάθων Αγιαποστολίτη. Έψαλλεν ο μελωδικότατος και λίαν κατανυκτικός Χορός των Πατέρων της Μονής. Μετά το πέρας της ιεράς Αγρυπνίας ακολούθησε η καθιερωμένη κατά το Αγιορειτικόν Τυπικόν Τράπεζα της Μονής.

Η Ιερά Μονή αριθμεί σήμερον 20 μοναχούς και 1 δόκιμον και βρίσκεται υπό την πνευματική καθοδήγησιν του Γέροντος π. Αρτεμίου.

1 σχόλιο:

sinodiporos είπε...

ο αγώνας των αδελφών του πατρίου είναι κάτι που δεν αφήνει τον πιστό αδιάφορο. Ευχόμεθα να είστε άξιοι και να αγωνίζεστε για την ορθοδοξία. Οι καιροί είναι δύσκολοι και η εκκλησία του χριστού πρέπει να έχει ανθρώπους ικανούς για θυσίες.