Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Χειροτονία π. Δημητρίου Ραμαντάνη


εις την Ιεράν Μητρόπολιν Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Ένας νέος Κληρικός προστέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας & Ναούσης. Πρόκειται για τον κ. Δημήτριον Ραμαντάνη από την Εκκλησιαστική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου Κατερίνης. Ποθών εκ νεότητος την διακονίαν της Ιερωσύνης και εργαζόμενος ήδη στην διακονία του πλησίον ως Νοσοκόμος στο Δ.Ν. Κατερίνης στο τμήμα αιμοκάθαρσης, ο αδερφός Δημήτριος προσήλθεν του λαβείν το μέγα της Ιερωσύνης Αξίωμα. Ο πνευματικός αυτού πατήρ, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας & Ναούσης κ. ΤΑΡΑΣΙΟΣ χειροθέτησε αυτόν εις υποδιάκονον την Κυριακήν της Σαμαρείτιδος ε.έ. Την επομένην Κυριακήν του Τυφλού, εν μέσω αναστασίμου χαράς, εχειροτόνησεν αυτόν εις Διάκονον εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίας Τριάδος Λουτρού Βεροίας, ενώ την μεθεπομένην Κυριακή της Πεντηκοστής έλαβε τον βαθμόν του Πρεσβυτέρου εις τον αυτόν Ιερόν Ναόν.
Κατά την εις Διάκονον χειροτονίαν ως συλλειτουργός κύκλωσε το Ιερόν Θυσιαστήριον ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος. Εκ του χορού των Πρεσβυτέρων παρέστησαν ως συλλειτουργοί ο Πρεσβύτερος Συμεών Μικέρεβιτς εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Τσατάλης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κατερίνης, ο Ιερομόναχος Φίλιππος Σελητσανιώτης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης καθώς και ο Διάκονος Αγάθων Μαλασιώτης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης.
Κατά την εις Πρεσβύτερον αυτού Χειροτονίαν παρέστησαν και εκέλευσαν αυτόν ο Ιερομόναχος Δαμασκηνός Πετρογέγας εκ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Κουβαρά Αττικής και ο Πρεσβύτερος Συμεών Μικέρεβιτς εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας. Και στις δύο χειροτονίες προ της χειροτονίας προσεφώνησε τον χειροτονούμενον ο Μητροπολίτης Βεροίας.
Ο π. Δημήτριος, ηλικίας 37 ετών, είναι έγγαμος με την Πρεσβυτέρα Μαρία και πατήρ τεσσάρων τέκνων. Θα συνεχίσει να εργάζεται συγχρόνως και ως Νοσοκόμος στο Δ.Ν. Κατερίνης. Διορίσθηκε Εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Βεροίας.

ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΕΙΣ ΥΠΟΔΙΑΚΟΝΟΝ




ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟΝ







ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ







Δεν υπάρχουν σχόλια: