Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ο Γέρων Αργολίδος εορτάζει

Την Πέμπτη της Αναλήψεως, μνήμη του οσ. Παχωμίου του μεγάλου, εώρτασε την Ονοματική του εορτή ο Γέρων Μητροπολίτης Αργολίδος κ. ΠΑΧΩΜΙΟΣ, Αντιπρόεδρος της Ιεράς ημών Συνόδου.

Ο
Σεβασμιώτατος προεξήρχεν Αρχιερατικού Συλλειτούργου εις το μεγαλοπρεπές Καθολικόν της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου Αιδ/τος Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Δημητρίου Τσαρκατζόγλου, του Καθηγουμένου της Ανδρώας Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Κουβαρά Αττικής κ. Στεφάνου Τσακίρογλου, του Παν/του Ιερομονάχου π. Φιλίππου Σελητσανιώτη και του Ιεροδιακόνου π. Αγάθωνος Αγιαποστολίτου.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος ενώ κατά την Απόλυσιν τον εορτάζοντα Ιεράρχη προσεφώνησε ο Άγιος Αρχιγραμματεύς, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου. Ο Χορός των μοναζουσών έψαλλε τον Πολυχρονισμο στον Σεβ. Παχώμιο και ακολούθησε Γεύμα στην μεγάλη Τραπεζαρία της Μονής απέναντι του Καθολικού.

Ευχόμεθα ταπεινώς στον εορτάσαντα Ιεράρχη Γέροντα Παχώμιον, υγείαν, δύναμιν πνευματικήν και υπομονήν δια την συνέχισιν του αθορύβου, πλήν θεοφιλούς, έργου του προς δόξαν Θεού και επ' αγαθώ της χειμαζομένης Εκκλησίας Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: