Ευχαριστούμε θερμά τους εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες μας!!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Παναγίας Γοργοϋπηκόου εορτή

Την αίσθηση ότι βρίσκονταν λίγα εκατοστά πάνω από τη γη είχαν όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στην κατανυκτική Αγρυπνία στο εορτάζον Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοϋπηκόου στο Αιγάλεω Αττικής. Μία όαση πνευματικής ζωής στο μέσον της πόλεως! Το ημίφως των κεριών, η πρόθεση αγάπης, η κατανυκτική στάση και η δύναμη της προσευχής των παρευρισκομένων δημιουργούσαν την εντύπωση πως μάλλον σε Μετόχι Αγιορείτικης Μονής βρίσκεσαι. Η ολοζώντανη ψυχή του Κτίτορος αειμνήστου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Βησσαρίωνος φρόντιζε για την πνευματική παρηγοριά όλων των πιστών. Προεξάρχοντος του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Δημητρίου Τσαρκατζόγλου, εν συλλειτουργίᾳ μετά του Ιερομονάχου π. Φιλαρέτου από την Τανζανία, οι πεντήκοντα και πλέον πιστοί ανέπεμπον δεήσεις προς Κύριον υπέρ του σύμπαντος κόσμου και της των πάντων ενώσεως. Η Προεστώσα μοναχή Θεοκλητώ, αν και προβεβυκυϊα τῃ ηλικίᾳ, διακονούσε αγογγύστως τους χριστιανούς. Η Ιερά Αγρυπνία ήρχισε με το Απόδειπνον, εν συνεχείᾳ εψάλη ο Μέγας Εσπερινός, κατόπιν ο Όρθρος και ηκολούθησεν η τέλεσις της Θείας Λειτουργίας, η οποία επερατώθη περί την 4ην πρωϊνήν.

Ο Διαχειριστής του Ιστολογίου, Πρωτοψάλτης κ. Βασίλειος Τσαρκατζόγλου, παρευρέθηκε και έψαλε στην Αγρυπνία στην Ανδρώα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουβαρά Αττικής, όπου ιερουργός ήτο ο εορτάζων Ιερομόναχος της Μονής π. Ανανίας Πανάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: