Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ονομαστήρια Ηγουμένου

Η ΑΝΔΡΩΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ
ΔΥΟ ΒΟΥΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ


ΟΝΟΜΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

Σήμερα Δευτέρα, ημέρα μνήμης του αγίου μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, εορτάζει την ονοματική του εορτή ο Καθηγούμενος της Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής Θείας Αναλήψεως Δύο Βουνών Λαμίας Οσιώτατος Γέρων π. Αρτέμιος.
Η εορτή του Αγίου και συνάμα του Γέροντος τιμήθηκε πανηγυρικώς δι' ολονυκτίου πολυώρου ιεράς Αγρυπνίας, προεξάρχοντος του πολιού Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Παχωμίου, Αντιπροέδρου της Ιεράς Συνόδου εν συλλειτουργία μετά των Σεβ. Μητροπολιτών Θηβών & Λεβαδείας κ. Ανδρέου και Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Έλαβον μέρος οι Αρχιμανδρίτες π. Ευστάθιος Τουρλής και π. Παντελεήμων Τσαλάγκας, οι Ιερομόναχοι π. Νεόφυτος Τσακίρογλου και π. Φίλιππος Σελητσανιώτης, ο Πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Τσατάλης και ο Ιεροδιάκονος π. Αγάθων Αγιαποστολίτης.


Η Ιερά Αγρυπνία ήρχισεν την 9ην βραδυνήν και εσχόλασεν περί ώραν 7:30 πρωϊνήν. Έψαλλε ο μελωδικότατος Χορός των Πατέρων της Μονής, που αποτελείται από πολύ νέους Μοναχούς.

Τον θείο Λόγο εκήρυξε εκτενώς ο Σεβασμιώτατος Παχώμιος, αναφερθείς κυρίως εις την αγάπην μεταξύ των πιστών αλλά και των μοναχών και ευχήθηκε καλήν υπομονήν εις τον εορτάζοντα Άγιον Καθηγούμενον. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εορτίους προσρήσεις προς τον Γέροντα π. Αρτέμιον, εκ μέρους του ιερού Κλήρου, απήυθυναν οι Ιερομόναχοι π. Ευστάθιος Τουρλής και π. Νεόφυτος Τσακίρογλου. Εις την συνέχειαν ο Χορός των Πατέρων έψαλε τον Πολυχρονισμόν του Ηγουμένου εις ήχον Δ΄ (μέλος του Αρχιμ. π. Παντελεήμονος Τσαλάγκα), κατά το Αγιορείτικον πρότυπον.

Ακολούθως Κλήρος και Λαός μετέβησαν εν πομπή από το Καθολικόν εις την απέναντι Τράπεζα της Μονής δια την καθιερωμένην ευλογίαν. Εκεί ο Άγιος Καθηγούμενος ηυχαρίστησεν άπαντας τους πιστούς δια την εν κατανύξει προσέλευσή τους, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου και συνάμα τα δικά του Ονομαστήρια.

Η Ιερά Μονή σήμερον αριθμεί 20 μοναχούς και 2 δοκίμους, ενώ παρουσιάζει αξιόλογον Ιεραποστολικόν και Πνευματικόν έργον. Ευχόμεθα και ημείς εις τον Γέροντα π. Αρτέμιον τα έτη του να είναι πολύκαρπα και αγλαόκαρπα δια να ποιμαίνει εν αγάπη και υπομονή την εμπιστευθείσαν Του Αδελφότητα. Να του δίνει δε ο Κύριος δύναμιν και υγείαν δια να συνεχίζει το τεράστιον ποιμαντικόν έργον εις την κατά Φθιώτιδαν Εκκλησίαν.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑΝ


ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

Πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο Θεός
τον πανοσιώτατον Καθηγούμενον και Πατέρα ημών
κύριον κύριον Αρτέμιον
συν πάση τη εν Χριστώ ημών αδελφότητι
βραβεύσαι Κύριος ο Θεός
εις την Βασιλείαν Αυτού την επουράνιον
γένοιτο, γένοιτο, γένοιτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: