Ευχαριστούμε θερμά τους εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες μας!!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ & ΓΥΡΩ ΜΑΣ!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ & ΓΥΡΩ ΜΑΣ!!!

Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Ιερά Μονή 'Άξιον Εστίν"


Πέμπτη 11/24 Ιουνίου 2010,
Πανήγυρις Γυναικείας Ιεράς Μονής "Άξιον Εστίν", Μεθώνης ΠιερίαςΜε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από την Μακεδονία και την Θεσσαλία πανηγύρισε η Γυναικεία Ιερά Μονή "Άξιον Εστίν" Μεθώνης Πιερίας την ετήσια πανήγυρή της. Αφ' εσπέρας της παραμονής εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ηκολούθησεν η τέλεσις της ολονυχτίου ιεράς Αγρυπνίας. Την πρωΐαν της εορτής, ετελέσθη Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και εγένετο η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Κυρίας Θεοτόκου πέριξ της Ιεράς Μονής. Η όλη Πανήγυρη εσχόλασεν περί την 10:30 πρωϊνήν, μετά το πέρας της οποίας η Αδελφότης της Μονής παρέθεσεν Γεύμα εις όλους τους προσκυνητάς.
Των ιερών Ακολουθιών προεξήρχεν ο Κτήτωρ της Ιεράς Μονής, Σεβ. Μητροπολίτης Βερροίας και Ναούσης κ. ΤΑΡΑΣΙΟΣ.
Συλλειτούργησαν: ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ανδρέας, οι Πρεσβύτεροι π. Συμεών Μικέρεβιτς, π. Αντώνιος Κόκες και π. Κωνσταντίνος Τσατάλης, οι Ιερομόναχοι π. Δαμασκηνός Πετρογέγας, π. Παντελεήμων Τσαλάγκας και π. Φίλιππος Σελητσανιώτης και ο Ιεροδιάκονος π. Αγάθων Αγιαποστολίτης.Οι έγγαμοι Πρεσβύτεροι
π. Συμεών, π. Κωνσταντίνος και π. ΑντώνιοςΜια ιστορική φωτογραφία
με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ανδρέα
εν τω μέσω του τότε Ιερομονάχου π. Ταρασίου Καραγκούνη
και του μακαριστού Ιερομονάχου π. Γρηγορίου Παναγιωτίδη
και των παιδιών της Κατασκήνωσης που διοργάνωνε η Ιερά Μονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: