Ευχαριστούμε θερμά τους εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες μας!!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Εκοιμήθη η Πρεσβυτέρα Θεοδώρα Γαβαλά

Η Πρεσβυτέρα Θεοδώρα με τις κόρες της.

Εκοιμήθη σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 ώρα Ελλάδος η Πρεσβυτέρα Θεοδώρα Γαβαλά σε ηλικία 67 ετών.

Η αείμνηστη Πρεσβυτέρα έδωσε τον τελευταίο καιρό πολύ μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο, την οποία αντιμετώπισε με πίστη και δύναμη. Τις τελευταίες ημέρες εισήχθη σε Κλινική της Νέας Υόρκης, διότι η κατάσταση της υγείας παρουσίασε ξαφνική επιδείνωση. Έμεινε παράλυτη στο μισό της σώμα και σε κώμα. Όλη η οικογένειά της ήταν δίπλα της τις τελευταίες ώρες και την φρόντιζαν με πολύ στοργή. Πρόλαβε και κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων σε μία αναλαμπή της υγείας της την προηγούμενη Παρασκευή και έτοιμη ανεχώρησε δια την ουράνια πατρίδα.


Απαρηγόρητος ο Ιερέας - Σύζυγός της π. Αντώνιος Γαβαλάς, Αρχιερατικός Προϊστάμενος της Εκκλησίας μας στην Αμερική, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του μάς είπε χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να τα βάλει με τον Θεό και πως δέχεται το θέλημά Του.

Γεννημένη η Πρεσβυτέρα Θεοδώρα στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης, είχε την καταγωγή από το χωριό Άγιος Ανδρέας της Αρκαδίας. Ο ρόλος της στην Εκκλησιαστική Κοινότητα της Νέας Υόρκης καταλυτικός. Στην Ενορία της Αγίας Σκέπης, δίπλα πάντα στον Ιερέα-Συζυγό της εξυπηρετούσε τους πάντες με αρχοντιά και καλοσύνη. Ο βηματισμός της σε ενέπνεε να την ακολουθήσεις. Η πορεία της ήταν μία συνεχής πορεία προς τον Θεό. Σε κάθε Θεία Λειτουργία την έβλεπες από πολύ νωρίς στον Ναό να εκτελεί χρέη Νεωκόρου. Το σπίτι της ήταν πάντα ανοιχτό για όλους· τόπος συγκεντρώσεως όλων των προσωπικοτήτων. Το κενό που άφησε στην Ενορία και στην οικογένειά της είναι δυσαναπλήρωτο. Η γνωριμία μας μαζί της σπουδαία και γόνιμη. Ήταν μια ανεπανάληπτη και πολύ αγαπητή Πρεσβυτέρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωτοκλήτου», η Νεκρώσιμος Ακολουθία της θα ψαλεί το Σάββατο στις 9/22 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωΐ ώρα Αμερικής (5:00 απόγευμα ώρα Ελλάδος), στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Αστορίας. Θα ακολουθήσει η Μακαρία (γεύμα προς τιμήν της σε ένα αγαπημένο της Ξενοδοχείο στην Νέα Υόρκη).
Την ίδια μέρα το πρωΐ θα ψαλεί Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής της στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας Αττικής.


Ο π. Αντώνιος Γαβαλάς ζητάει μέσω του Πρωτοκλήτου από όλους τους Αναγνώστες να προσευχηθούν δια την ανάπαυση της ψυχής της.

Ο «Πρωτόκλητος» συμμετέχει στο πένθος της Οικογενείας της και της λαμπράς Ενορίας της Αγίας Σκέπης Αστορίας. Ας είναι αιωνία η μνήμη της! Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της εν χώρα ζώντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: