Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αγρυπνία 99 Πατέρων


Πέμπτη 7/20 Οκτωβρίου 2011, Οσίων 99 Πατέρων των εν Κρήτῃ
Πανήγυρις ιστορικού Παρεκκλησίου Οσίων 99 Πατέρων
της Ανδρώας Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουβαρά.






Με κατάνυξε και με ολονύχτιο αγιορειτική Αγρυπνία πανηγύρισε το Ιστορικό Παρεκκλήσιο των 99 Πατέρων των εν Κρήτη της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουβαρά Αττικής. Το εν λόγω Παρεκκλήσιο είναι ο Ναός που τελούνται όλες οι Ακολουθίες της Μονής κατά την διάρκεια του χειμώνος. Το θέρος μεταβαίνουν οι Μοναχοί δια τας Ακολουθίας εις το Καθολικόν.
Τετάρτη βράδυ στις 21:00 ξεκίνησε η Ιερά Αγρυπνία χοροστατούντος του Αγίου Καθηγουμένου, Αρχιμανδρίτου κ. Στεφάνου Τσακίρογλου. Τυπικάρης ορίσθη ο Διαχειριστής του «Πρωτοκλήτου» Αναγνώστης κ. Βασίλειος Τσαρκατζόγλου, ενώ Εφημέριος ήτο ο Ιερομόναχος π. Νεόφυτος Τσακίρογλου. Η Αγρυπνία επερατώθη περί την 6ην πρωϊνήν.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Άγιος Καθηγούμενος. Συλλειτούργησαν οι Ιερομόναχοι της Μονής π.Νεόφυτος, π.Δαμασκηνός, π.Κυπριανός, π.Ανανίας και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου από την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: