Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Νότες Σμύρνης στις Φυλακές Αυλώνος




Μουσικές νότες από την Σμύρνη πλημμύρισαν το Σάββατο μεσημέρι της 19ης Νοεμβρίου το Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνος. Ένα μουσικό σύνολο από 60 μέλη μετέφερε στους κρατούμενους νέους για 2 ώρες, μια ολόκληρη παράσταση που είχε παρουσιαστεί στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο του 2009 αφιερωμένη στην Σμύρνη, με τίτλο «Η Σμύρνη κάποτε...».
Συμμετείχαν η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία, η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου Αθηνών και η Χορωδία του Β΄ Γυμνασίου-Λυκείου Αχαρνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου και Καθηγητού κ. Μιχάλη Μακρή. Στην Χορωδία συμμετείχε και ο Διαχειριστής του «Πρωτοκλήτου» κ. Βασίλειος Τσαρκατζόγλου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης, στο πλαίσιο σειράς ανάλογων δραστηριοτήτων τις οποίες υιοθετούν και προωθούν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιώργος Πεταλωτής και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Μαρίνος Σκανδάμης.

Αφηγήτρια στην εκδήλωση ήταν η γνωστή ηθοποιός Καίτη Παπανίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: