Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πανήγυρις Ναού στην Θεσσαλονίκη

Σάββατο 13/26 Νοεμβρίου 2011, Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου
Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πολίχνης









Εξ ευωνύμων: π. Αντώνιος Kokes, π. Φίλιππος Σελητσανιώτης,
Σεβασμιώτατος Ιγνάτιος, ιερόπαις Ιωακείμ Τσατάλης,
π. Στέφανος Stefanov, π. Κωνσταντίνος Τσατάλης

Ο πολιός Ιερεύς π. Ηλίας Ζαμάνης μετά του Ιερ/χου π. Φιλίππου.





Το Σάββατο 13/26 Νοεμβρίου βρέθηκε ο «Πρωτόκλητος» στην Θεσσαλονίκη και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πολίχνης. Το πρωΐ τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνατίου συμπαραστατουμένου υπό του Ιερομονάχου π. Φιλίππου Σελητσανιώτη και των Πρεσβυτέρων π. Στεφάνου Stefanov, π. Αντωνίου Kokes και π. Κωνσταντίνου Τσατάλη.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο από πολλών δεκαετιών Εφημέριος του Ναού π. Ηλίας Ζαμάνης, ο οποίος πλέον δεν δύναται να ασκεί τα εφημεριακά του καθήκοντα λόγω ασθενείας.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε μετά το Ευαγγέλιο ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου και στην σημερινή οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εκζητούμε τον Κύριον και τότε δεν θα στερηθούμε κανενός αγαθού, διότι η Εκκλησία μας αναφέρει: «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: