Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Αρχιερατική Λειτουργία Σεβ. Πατρών


Ψυχοσάββατον προ της Πεντηκοστής 2012,
Ιερός Ενοριακός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας

Την πρώτη του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Νέος Μητροπολίτης Πατρών κ. Ευστάθιος. Ο Σεβασμιώτατος Ευστάθιος το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής, αμέσως μετά την εις Επίσκοπον Χειροτονίαν του, βρέθηκε κοντά στον αγαπητό του συμπρεσβύτερο π. Δημήτριο Τσαρκατζόγλου και εις την Ενορία όπου εφημερεύει της Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας και τέλεσε το Μυστήριο της αναιμάκτου Θυσίας.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, εψάλη το Μνημόσυνο πάντων των απ΄ αιώνος κεκοιμημένων αδερφών μας. Συμμετείχε πλήθος πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ναό για να δουν από κοντα τον Νέο Επίσκοπο της μαρτυρικής μας Εκκλησίας, ο οποίος σημειωτέον είναι Απόφοιτος της Θεολογικής και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.



















Μετά το πέρας και του Μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος διένειμεν το Αντίδωρον χαιρετίζων έναν-έναν τους πιστούς, πολλούς από τους οποίους τούς γνωρίζει προσωπικά. Ακολούθως παρετέθη Τράπεζα δια πρώτην φοράν εις τον α΄ όροφον του νεόδμητου Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας μας, ευρισκόμενον απέναντι του Ναού. Ο Σεβασμιώτατος Ευστάθιος είναι ο πρώτος Επίσκοπος που γευματίζει εις το νέον Πνευματικόν μας Κέντρον, τα Εγκαίνια του οποίου αναμένονται - συν Θεώ - συντόμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: