Ευχαριστούμε θερμά τους εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες μας!!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Μνημόσυνο στο Ροπωτό


ΣΑΒΒΑΤΟ 16/29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΓΟΡΙΤΣΑΣ ΡΑΜΙΩΤΗ

   Στο 40νθήμερο Μνημόσυνο της αειμνήστου Αγορίτσας Ραμιώτη, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ροπωτού Τρικάλων, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βερροίας & Ναούσης κ. Ταράσιος, ενώ λειτούργησε ο Πρεσβύτερος π. Αντώνιος Κόκες και τον διακόνησε ο Διάκονος Βασίλειος.
   Την ίδια μέρα μετά την Λειτουργία και το καθιερωμένο κέρασμα έγινε η κηδεία του κατά σάρκα αδερφού της αειμνήστου Αγορίτσας, Βασιλείου Αρσένου. Και τα 2 αδέρφια Βασίλειος και Αγορίτσα έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Ευσταθίου Ροπωτού Τρικάλων.

Το μισό χωριό Ροπωτό χάνεται από τον χάρτη της Ελλάδος. Οι κάτοικοι βλέπουν την κεντρική Εκκλησία του χωριού και περιπου 50 σπίτια να παθαίνουν καθίζηση από την υγρασία που έχει η περιοχή. Οι κάτοικοι λένε πως ο Πατρο-Κοσμάς έχει προφητέψει πολλά χρόνια πριν πως η Εκκλησία θα φθάσει μέχρι το ποτάμι που υπάρχει από κάτω. Στο χωριό έχουμε τον Ναό του Αγίου Ευσταθίου, ο οποίος πανηγυρίζει λαμπρά κάθε χρόνο και τα Εγκαίνια του οποίου ετέλεσε λαμπρώς το 1995 ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος ΑΝΔΡΕΑΣ.
Δεν υπάρχουν σχόλια: