Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ιερά Μονή Εισοδίων Κερατέας


Τρίτη 21 Νοεμβρίου/4 Δεκεμβρίου 2012, Εισοδίων Θεοτόκου
Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Εισοδίων Θεοτόκου Κερατέας Αττικής



Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και την δέουσα κατάνυξη πανηγύρισε η Ιερά Γυναικεία Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου (Πευκοβουνογιατρίσσης) Κερατέας Αττικής. Την Ιερά Μονή ίδρυσε το 1927 ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ματθαίος Καρπαθάκης. Τυγχάνει ο ιερός τόπος των απανταχού της γης Ορθοδόξων. Σ' αυτή την Μονή έλαβαν μέρος πλείστες όσες Λειτουργικές πράξεις και εκκλησιαστικές τελετές της Εκκλησίας μας. Στην Μονή Παναγίας διέμενε και επί μία πεντηκονταετία ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ανδρέας και Β΄ Κτήτωρ αυτής.

Της πολυώρου Αγρυπνίας από 8ης βραδυνής έως πρωΐας προεξήρχε ο Πνευματικός Προεστώς της Μονής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, πνευματικό τέκνο και ανάστημα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ανδρέου, από τον οποίον έλαβε και τους τρείς βαθμούς της Ιερωσύνης. Συλλειτούργησαν οι Ιερομόναχοι π. Ανανίας Πανάκος, π. Παντελεήμων Τσαλάγκας και π. Φίλιππος Σελητσανιώτης και διηκόνησαν οι Διάκονοι π. Αγάθων και π. Βασίλειος.

Στο Ιερό Ποτήριο προσήλθαν και μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων υπέρ των 20 μοναζουσών με προεξάρχουσα την Μητέρα αυτών Γερόντισσα Συγκλητική και δεκάδες ευσεβείς πιστοί, πράγμα παρηγορητικό για την εποχή μας, σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.






Δεν υπάρχουν σχόλια: