Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Έφυγε η Δικαία μας...ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ αδ. ΔΙΚΑΙΑ!!! 


Την νύχτα του Σαββάτου 30 Ιουνίου, ανήμερα της εορτής των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, έφυγε από κοντά μας για την αιωνιότητα η αγαπητή γιαγιά Δικαία Γαβαλά στην ηλικία των 81 ετών. Υπήρξε σημαντικός άνθρωπος στο πάτριο ημερολόγιο, πολύ αγαπητή σε όλους και γνωστή για τις πάμπολλες ελεημοσύνες της στο πανελλήνιο. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην την γνώριζε ή να μην είχε ακούσει για τις αρετές της.
Έγγαμη με τον Ιωάννη Γαβαλά (κοιμήθηκε πριν ένα ακριβώς έτος) και τρία τέκνα. Η καταγωγή της από την Ρόδο, του ανδρός της από την Αμοργό. Εργάστηκε εθελοντικά επί χρόνια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Η νεκρώσιμος ακολουθία της εψάλη την Τρίτη 3/16 Ιουλίου 2013 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Πειραιώς από τους Αρχιερείς Πειραιώς & Νήσων κ. Παντελεήμονα και Αμαθούντος κ. Λάζαρον.
Έφυγε σχεδόν όρθια και αναπάντεχα. Τελευταία φορά ταξίδεψε μαζί μας με το πούλμαν από την Ενορία της Κοιμήσεως Καλλιθέας στην Κόρινθο στις 15/28 Μαίου στα Ονομαστήρια του Σεβ. Αργολίδος κ. Παχωμίου και ύστερα στο Προσκύνημά μας στον Όσιο Πατάπιο Λουτρακίου. Εκείνη την ημέρα κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων για τελευταία φορά εκ των χειρών του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Ευσταθίου. Έπειτα από λίγες μέρες ένα πνευμονικό οίδημα την ανάγκασε να μπει στην Εντατική του Νοσοκομείου Καλλιθέας, όπου εκεί πα΄ρεδωσε την ψυχή της εις χείρας του Παναγάθου Θεού.

ΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΙΩΝΙΑ  ΤΗΣ  Η  ΜΝΗΜΗ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια: