Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Ιεροδιάκονος Επιφάνιος Σιήκκης

Η Μεγάλη Εβδομάδα άρχισε! Ο Χριστός μας ξεκινά την πορεία του προς τον Γολγοθά! Στην πορεία του αυτή δεν ψάχνει χειροκροτητές και φωνασκούντες της στιγμής, όπως υπήρχαν κατά την είσοδό του στην πόλη της Ιερουσαλήμ. Ψάχνει να βρεί αυτούς που θα συνταυτιστούν με το θάνατό Του και θα γευτούν τις χαρές της Αναστάσεώς Του. Ψάχνει αυτούς που θα Τον ακολουθήσουν μέχρι τον Σταυρό, όχι για μια εβδομάδα, αλλά για μιά ολόκληρη ζωή.

Ένας από αυτούς είναι και ο ευσεβής νέος μας από την Κύπρο, ο Νικόλαος. Σε ηλικία μόλις 26 ετών θυσίασε επιστημονικές γνώσεις, επαγγελματική καριέρα, κοινωνική καταξίωση και ξεκίνησε την Κυριακή των Βαίων, μαζί με τον Ιησού, την πορεία του προς τον Γολγοθά. Ο Γέροντάς του, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου Σεβαστιανός τον κείρει μοναχό, στο τέλος του Όρθρου δίνοντάς του το Όνομα του κατά πνεύμα παππού του, Επιφάνιος. Σύσσωμος ο Κλήρος και ο Λαός της Κύπρου είναι εκεί, στην Ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Επιφανίου Αραδίππου Λάρνακος, για να δουν από κοντά τον πρώτο δόκιμο της Μονής να κείρεται Ρασοφόρος Μοναχός. Ο Επίσκοπος Αμαθούντος Λάζαρος, οι Ιερείς π. Γρηγόριος και π. Σταύρος, οι κατά σάρκα γονείς του Χριστάκης και Ευριδίκη, τα αδέρφια του, όλοι... όλοι έχουν έρθει για να προσευχηθούν και να κατευοδώσουν το παλλικάρι τους στη νέα του πορεία, λίγο πριν ξανοιχθεί στο πέλαγος των πειρασμών και των θλίψεων της παρούσης ζωής.

Τα δάκρυα ρέουν ασταμάτητα! Η Λειτουργία της εορτής ξεκινά! Πλήθος Λαού κρατά κλάδους φοινίκων και μαζί προσεύχεται. Ο π. Επιφάνιος κλείνει τον αυχένα, υπείκει στη θεία βούληση και ο Σεβασμιώτατος Σεβαστιανός αναφωνεί: "Η Θεία Χάρις προχειρίζεταί σε Επιφάνιον τον ευλαβέστατον Υποδιάκονον εις Διάκονον". Οι Πιστοί γονατιστοί περιμένουν το θαύμα, την αλλοίωση της δεξιάς του Υψίστου. Σε λίγο ο π. Επιφάνιος εξέρχεται πλέον Διάκονος! ΑΞΙΟΣ αναφωνούν όλοι με ένα στόμα, με μιά φωνή και ο Κλήρος ψάλλει "Τίς Θεός μέγας, ως ο Θεός ημών". Ο π. Επιφάνιος, ο νέος αυτός άνθρωπος, συγκαταριθμείται στη χορεία των Κληρικών της μαρτυρικής μας Εκκλησίας της Κύπρου. Και ετοιμάζεται να διακονήσει τον πονεμένο από την αμαρτία άνθρωπο!

Του ευχόμαστε ταπεινά καλή στερέωση και καλή δύναμη στην νέα του πορεία!

ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΞΙΟΣ να είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: