Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Νέο CD Αγίας Αικατερίνης




ΝΕΟ CD ΜΕ ΥΜΝΟΥΣ

ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ


ΜΕ ΧΟΡΑΡΧΗ ΤΟΝ

ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΚΡΗ.







Ο 27ος κατά σειρά ψηφιακός δίσκος της Ο.Ε.ΒΥ.Χ. είναι πραγματικότητα. Περιέχει Ύμνους του Εσπερινού και του Όρθρου της Αγίας Αικατερίνης. Η πρωτότυπη αυτή έκδοση συνοδεύεται από ένα πολύ καλαίσθητο βιβλίο εξηντατεσσάρων σελίδων, όπου περιέχει μεταξύ άλλων, ένα σύντομο βίο της Αγίας Αικατερίνης, το βιογραφικό της χορωδίας και του χοράρχη, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κυρίως την χειρόγραφη παρτιτούρα των μελών που ψάλλονται με όλα τα μουσικά κείμενα στην παρασημαντική, με μαύρο και κόκκινο μελάνι, όπως στα παλαιά χειρόγραφα. Η ηχογράφηση του CD δεν έγινε σε κάποιο studio, αλλά σε Ναό, με αποτέλεσμα ο ήχος να είναι φυσικός. Συμμετέχουν για πρώτη φορά ο Παιδικός και ο Γυναικείος Χορός της Ο.Ε.ΒΥ.Χ.

Τα μέλη που έλαβον μέρος στην χορωδία, κατά σειράν αρχαιότητος, είναι: Μιχάλης Μακρής (Διευθυντής), Παύλος Βαζακίδης, Πέτρος Καραγιάννης, Βαγγέλης Βεργίνης, Δημήτρης Παντελιδάκης, π.Σάββας Μαστρογιαννίδης, Κώστας Λουκάς, Χρήστος Δημητρίου, Μανώλης Βαμβακάς, Θωμάς Παναγιωτόπουλος, Φώτης Κοκαβέσης, Αντώνης Γκλιόγκος, Δημήτρης Κουτσουμπίνας, Μηνάς Σαρλάνης, Σπύρος Κάββουρας, Στέλιος Μακρής, Βασίλης Τσαρκατζόγλου, Περικλής Συμεωνίδης, Γιάννης Τρουμπούκης, Γιώργος Δήμας, Δημήτρης Παντελίδης, Χρήστος Χατζηπέτρου, Γιώργος Ζιώγας, Γιώργος Γεωργόπουλος, Λάμπρος Τσίγκας, Αντώνης Νέτσος, Αναστάσης Γιανναράκης.

Για παραγγελίες απευθύνεσθε στο email: oprotoklitos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: