Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Το Πανηγύρι της Ενορίας μας

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ


Με κατάνυξη και αισθήματα βαθύτατης ευσέβειας γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, Προστάτου και Εφόρου της Ενορίας μας. Παραμονή της εορτής στίς 6 το απόγευμα εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας, Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς και Νήσων κ. Παντελεήμονος.

Ανήμερα της εορτής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Νήσων κ. Παντελεήμων, βοηθούμενος από τον Εφημέριο π. Στέφανο Στεφάνου. Τον Θείο Λόγο
εκήρυξε, κατά την ώρα του Κοινωνικού, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινεν η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου εις τας οδούς πέριξ του Ιερού Ναού. Μοιράσθηκαν γλυκά και κεράσματα σε όλους τους προσκυνητές, ενώ ακολούθησε Γεύμα για τους Κληρικούς και Ιεροψάλτας σε παρακείμενο εστιατόριο.

Το απόγευμα της εορτής εψάλη το Κτητορικό Μνημόσυνο των αοιδίμων Κτητόρων του Ναού: Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ανδρέου, Εφημερίου π. Ιωάσαφ Τσολάκη, Εφημερίου π. Σαράντου Καστανιά, Πρεσβυτέρας Σταματίνας Καστανιά και Πρωτοψάλτου Δημητρίου Φαμέλη (Αναγνώστου). Ακολούθησε ο Μέγας Εσπερινός της Κυριακής. Των βραδυνών Ακολουθιών προεξήρχε ο ακάματος Πρεσβύτερος π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: