Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Ο π. Δημήτριος έφυγε...

Ένας άξιος λευϊτης της Εκκλησίας μας, ο Πρεσβύτερος π. Δημήτριος Λάτσης, παρέδωσε την ψυχή του εις χείρας Θεού σε ηλικία 85 ετών. Ο αείμνηστος π. Δημήτριος ήτο εφημέριος των Ιερών Ναών Αγ. Δημητρίου Οβρυάς και Αγ. Διονυσίου Ανθείας Πατρών. Εχειροτονήθη Διάκονος την Κυριακήν 30 Ιανουαρίου 1989 εις τον πανηγυρίζοντα Ιερόν Ναόν Τριών Ιεραρχών Κιάτου Κορινθίας υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Παχωμίου. Η εις Πρεσβύτερον χειροτονίαν του ετελέσθη την 6ην Φεβρουαρίου 1989, Κυριακήν Τελώνου και Φαρισαίου, εις τον Ιερόν Ναόν Αγ. Δημητρίου Πατρών υπό του Σεβ. Παχωμίου, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερομονάχου π. Κασσιανού και του Ιεροδιακόνου π. Δαμασκηνού.

Τα τελευταία 2 έτη της ζωής του έμενεν κλινήρης, ένεκα της ανιάτου ασθενείας, αδυνατών να ασκήσει τα ιερατικά του κάθηκοντα. Τον τελευταίον καιρόν μετέλαβε τρίς των Αχράντων Μυσηρίων από τον πνευματικό του πατέρα, Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Παχώμιο, ο οποίος παρά το προκεχωρημένον της ηλικίας του έτρεξε προς τούτο εις την οικίαν του εις την Πάτρα. Ολίγον προ της τελευτής του και συγκεκριμένως το Σάββατον 31ην Μαϊου, επεσκέφθη τον ασθενούντα π. Δημήτριον εις την κατοικίαν του ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Αιδ/τος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου. (βλ. φωτό)

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη το Σάββατον 21ην Ιουνίου και περί ώραν 5:00μ.μ. εις την Ιεράν Γυναικείαν Μονήν Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας, παρουσία πολλών πιστών, συγγενών και πνευματικών του παιδιών. Χοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αργολίδος κ. Παχώμιος και Περιστερίου κ. Γαλακτίων. Έλαβον μέρος και συμπροσευχήθηκαν ο Αρχιγραμματεύς π. Δημητρίος Τσαρκατζόγλου, ο Αρχιμανδρίτης π. Κασσιανός Braun, ο Ιερομόναχος π. Κυπριανός Φιλημέγκας και ο Ιεροδιάκονος π. Μεθόδιος Χούλης. Τον επικήδειον λόγον εξεφώνησε ο Σεβ. Αργολίδος.

Ευχόμεθα όπως Κύριος ο Θεός αναπαύσει την ψυχήν του αγωνιστού π. Δημητρίου εν χώρα ζώντων και κατατάξη αυτήν εν σκηναίς δικαίων. Ας είναι αιωνία του η μνήμη και ας έχωμεν την ευχήν του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: