Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Χειροτονήθηκε ο Πατρών Ευστάθιος


Χειροτονήθηκε χθες 15/28 Μαΐου 2012, ο νέος Μητροπολίτης Πατρών της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος κ. Ευστάθιος Τουρλής.

Ύστερα από χηρεία 40 χρόνων, η Μητρόπολη Πατρών έχει τον δικό της Επίσκοπο, αφού μετά την προαγωγή το 1972 σε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών του από του 1948 Πατρών Ανδρέου Ανέστη (+2005), η Μητρόπολη ποιμαινόταν από Τοποτηρητές.

Η Χειροτονία έγινε στο Καθολικόν της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας υπό του πολιού Μητροπολίτου Αργολίδος κ. ΠΑΧΩΜΙΟΥ, κατά την ημέρα της Ονομαστικής του Εορτής. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Περιστερίου κ. Γαλακτίων, Βεροίας & Ναούσης κ. Ταράσιος, Θηβών & Λεβαδείας κ. Ανδρέας, Πειραιώς & Νήσων κ. Παντελεήμων, Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Κιτίου κ. Σεβαστιανός και Αμαθούντος κ. Λάζαρος. Παρών στο Ιερό Βήμα ήτο και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Ο νεοχειροτονηθείς Μητροπολίτης Πατρών κ. Ευστάθιος εγεννήθη το 1951 στην Νεμέα Κορινθίας, όπου μεγάλωσε και έλαβε τις πρώτες εγκύκλιες σπουδές. Σπούδασε Θεολογία και Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Βυζαντινή Μουσική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Εργάσθηκε ως Καθηγητής Μέσης εκπαίδευσης επί 10ετίαν, όπου και παρητήθη δια να ιερωθεί. Εχειροτονήθη Διάκονος και Πρεσβύτερος στις 20 και 28 Σεπτεμβρίου του έτους 1987 υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ΑΝΔΡΕΟΥ. Έκτοτε υπηρέτησε ως Ιεραπόστολος Κληρικός τις Ενορίες μας στην Κύπρο επί μικρόν διάστημα και στην μακρυνή Αυστραλία με έδρα το Σύδνεϋ. Την Πέμπτη 4/17 Μαΐου εξελέγη παμψηφεί Μητροπολίτης Πατρών υπό της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
Ο Διαχειριστής του «Πρωτοκλήτου» με τον Σεβασμιώτατο Ευστάθιο.

Δείτε σχετικά άρθρα εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: