Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

28 Ιουλίου / 10 Αυγούστου, Οινόη Αττικής
Πανήγυρις Ιερού Ησυχαστηρίου Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου







Των Ιερών Ακολουθιών του Εσπερινού, του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχεν ο ακούραστος Κτήτωρ του ιερού Ησυχαστηρίου, Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. ΓΑΛΑΚΤΙΩΝ. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Αιδ/τος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου, ο Πρεσβύτερος π. Στέφανος Stefanov, ο Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Τσαλάγκας, ο Ιερομόναχος π. Φίλιππος Σελητσανιώτης και ο Διάκονος π. Αγάθων Αγιαποστολίτης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ηκολούθησεν επιβλητική Λιτανεία στους προαύλιους χώρους του Ησυχαστηρίου.
Τον Θείον Λόγον εκήρυξεν κατά το Κοινωνικόν ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, κ. Δημήτριος Κάτσουρας, ο οποίος ηγείται ως Αρχηγός, των Κατασκηνώσεων που λειτουργούν κάθε καλοκαίρι στο Ησυχαστήριο, από την ίδρυσή τους, το έτος 1988.

Δεν υπάρχουν σχόλια: