Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Αθλοφόρε Άγιε Παντελεήμων, πρέσβευε υπέρ ημών.


27 Ιουλίου / 9 Αυγούστου 2010,
Νεμέα Κορινθίας

Πανήγυρις Ιερού Ναού
Αγίου Παντελεήμονος


ιερουργούντος του
Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου
Πρωτοπρ. κ. Δημητρίου Τσαρκατζόγλου





<--- Η εφέστιος εικών του Αγίου εντός του Ναού, έργον της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης Σοφικού





Ο αείμνηστος μοναχός Γεράσιμος Τουρλής, Κτήτωρ του Ιερού Ναού και κατά σάρκα πατήρ του Ιεραποστόλου Κληρικού μας εις την Αυστραλίαν π. Ευσταθίου Τουρλή, ο οποίος ανεπαύθη εν Κυρίω την 16ην Αυγούστου του έτους 2000. Ο π. Γεράσιμος (κατά κόσμον Γεώργιος) εγεννήθη την 10ην Απριλίου 1912 εις Φενεόν Κορινθίας. Κατά την περίοδν της γερμανικής κατοχής εγκατεστάθη εις την Νεμέαν όπου ενυμφεύθη την Κωνσταντίνα Σπανορήγα, μετά της οποίας απέκτησε τρία τέκνα, τον Δημήτριον, τον Πέτρον και τον π. Ευστάθιον.
Ποθών την μοναχικήν πολιτείαν, το 1984 απεσύρθη εις το Εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονος, όπου την 17ην Οκτωβρίου 1990 εκάρη μεγαλόσχημος μοναχός υπό του Σεβ. Αργολίδος κ. Παχωμίου.
Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη την 18ην Αυγούστου 2000 υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Αργολίδος κ. Παχωμίου και Μεσογαίας κ. Κηρύκου και το σεπτό του σκήνος ετάφη πίσω από το Ιερό Βήμα του Αγίου Παντελεήμονος. Ο π. Δημήτριος εις τον Επικήδειόν του ανέφερε χαρακτηριστικά: "Οσιώτατε π. Γεράσιμε, ...... εδοκίμασες πειρασμούς δι' αγάπην Χριστού. Επέρασες μέσα από πολλούς πειρασμούς. Και όλα αυτά χάρις εις την πίστιν, η οποία εξεχείλιζεν ως ηφαίστειον από τα στήθη σου". Ας είναι Αιώνια η Μνήμη του!






Δεν υπάρχουν σχόλια: