Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ονομαστήρια π. Φιλίππου (14.11.2011)

Κυριακή 14/27 Νοεμβρίου 2011, Αγίου Αποστόλου Φιλίππου
Μητροπολιτική Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων-Τιμίου Σταυρού Ραψάνης












Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών από όλα τα μέρη της Μακεδονίας αλλά και εξ Αθηνών εώρτασε την Ονοματική του εορτή ο Ιερομόναχος π. Φίλιππος Σελητσανιώτης, αδελφός της Ιεράς Μητροπολιτικής Μονής Αγίων Αποστόλων Ραψάνης Λαρίσης.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις την Ιεράν Μονήν προεξήρχεν ο Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ. Συλλειτούργησαν ο εορτάζων Ιερομόναχος π. Φίλιππος, ο Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Τσαλάγκας, οι Πρεσβύτεροι π. Στέφανος Stefanov και π. Κωνσταντίνος Τσατάλης και ο Ιεροδιάκονος π. Αγάθων Αγιοαποστολίτης.

Έψαλλε Βυζαντινός Χορός υπό την Διεύθυνσιν του Πρωτοψάλτου της Μητροπόλεως κ. Ευαγγέλου Παπακωστούλη, ενώ τον Θείο Λόγο μετά το Ευαγγέλιον εκήρυξε ο Ιεροκήρυξ-Θεολόγος κ. Δημήτριος Κάτσουρας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη τράπεζα πλουσίων επιγείων αγαθών εις όλους τους προσκυνητάς της Μονής. (Τηλ. Ιεράς Μονής: 24950-41092)

Ευχόμεθα ταπεινώς εις τον Ιερομόναχον π. Φίλιππον να προσφέρει εις ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ όλας τας δυνάμεις του, σωματικάς και πνευματικάς, εις την διακονίαν του ΠΛΗΣΙΟΝ που τόσο πολύ τον έχει ανάγκη σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: