Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

25 χρόνια ιερωσύνης π.Δημητρίου


Κυριακή των Βαΐων στην Ενορία
Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλλιθέας

Συγκινητικές στιγμές έζησε η Εκκλησιαστική Κοινότητα Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας την Κυριακή των Βαΐων. Με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο Εφημέριος του Ναού π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου εώρτασε την 25ετίαν από την είσοδό του στα Άγια των Αγίων.
Ήταν Κυριακή των Βαΐων του 1988 όταν εχειροτονήτο Διάκονος των του Θεού Μυστηρίων από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ανδρέαν στην Ανδρώα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κουβαρά Αττικής. Μία εβδομάδα αργότερα, την Τρίτη της Διακαινησίμου εχειροτονήθη Πρεσβύτερος υπό του Αρχιεπισκόπου Ανδρέου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας, όπου έκτοτε εφημερεύει ανελλιπώς.
Ανήμερα την Κυριακή των Βαΐων ο π. Δημήτριος ετέλεσε την αναίμακτο Ιερουργίαν διακονούμενος από τον υιόν του  και Αρχιδιάκονον της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Βασίλειον Τσαρκατζόγλου.
Ο Μακαριώτατος διένειμεν στους πιστούς τα ευλογημένα άνθη ενώ ευχήθηκε στον π. Δημήτριο να τα εκατοστήση. Ακολούθησε εόρτιος τράπεζα στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, όπου παρεκάθισεν και ο Μακαριώτατος.















Πατήρ, Υιός, διακόνισσα, πρεσβυτέρα με τον Αρχιεπίσκοπο Νικόλαον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: