Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Αργολίδος Παχωμίου
Την Τρίτη 15/28 Μαΐου 2013 το πρωΐ τελέσθηκε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Γυναικεία Μονή Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας επί τη μνήμη του Οσίου Παχωμίου του Μεγάλου, το όνομα του οποίου επαξίως φέρει ο οικείος Ιεράρχης και Αντιπρόεδρος της Ιεράς ημών Συνόδου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Παχώμιος.
Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος Ιεράρχου έλαβον μέρος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Πατρών κ. Ευστάθιος και οι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Λάζαρος και Βρεσθένης κ. Στέφανος.
Συμμετείχαν οι Πρεσβύτεροι π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου και π. Κωνσταντίνος Τσατάλης και οι Ιερομόναχοι π. Παντελεήμων Τσαλάγκας και π. Φίλιππος Σελητσανιώτης. Διηκόνησαν οι Διάκονοι Βασίλειος, Γεράσιμος και Πρόδρομος.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Πατρών  κ.Ευστάθιος, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε εκ μέρους των Ιεραρχών ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος. Ο Χορός των μοναζουσών επολυχρόνισε τον εορτάζοντα Ιεράρχη, ο οποίος ευχαρίστησε τους πιστούς δια την αθρόα προσέλευσή τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Τράπεζα στους πολυπληθείς προσκυνητάς που προσήλθον να ευχηθούν στον πολιό Γέροντα Αργολίδος Παχώμιον, που συμπληρώνει το 90ον έτος της ηλικίας του.Δεν υπάρχουν σχόλια: