Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Βυζαντινή ΒάπτισηΜέσα σε κατανυκτική πασχαλινή ατμόσφαιρα, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας, την Κυριακή του Τυφλού 27 Μαΐου/9 Ιουνίου 2013 τελέσθηκε το Μυστήριο της Βαπτίσεως νεοφωτίστου εντός του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, όπως είναι η ορθή τέλεσή του και η απ' αιώνων παράδοση των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας.
Την Βάπτιση και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Λάζαρος βοηθούμενος από τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Βασίλειο Τσαρκατζόγλου. Ανάδοχος παρέστη η Διακόνισσα Ευφροσύνη, ενώ στην μικρή εδόθη το όνομα Σταματίνα. Η μικρή Σταματίνα είναι εγγονή ενός από τους παλαιότερους Επιτρόπους του Ιερού Ναού.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσήλθε και ο Εφημέριος του Ναού π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου, ο οποίος ευχήθηκε τα δέοντα στους γονείς και την ανάδοχο. Η Βάπτιση τελείωσε με την Θεία Λειτουργία και με την παράδοση της μικρής Σταματίνας από την νονά στην μητέρα της. Έψαλε ο Πρωτοψάλτης κ. Στυλιανός Λιέπουρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: