Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Χειροτονία Πρεσβυτέρων στην Αρχιεπισκοπή


Κυριακή Δ΄ Νηστειών 28.3.2016
προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ
στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας


     Την Κυριακή Δ΄ Νηστειών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ προεβίβασε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου τον Διάκονόν του π.Παναγιώτην Κωνστάντη, έγγαμο με την Πρεσβυτέρα Ειρήνη Κυριακοπούλου και πατέρα μιας κόρης, της μικρής Εφραιμίας-Άννης. Ασκεί την τέχνη της Αγιογραφίας επί σειρά ετών, μαθητεύσας κοντά σε μεγάλους αγιογράφους.
     Η Χειροτονία ετελέσθη υπό τους θόλους του ιστορικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας. Συμμετείχαν οι Εφημέριοι του Ναού Πρεσβύτεροι π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου και π. Βασίλειος Τσαρκατζόγλου και ο Πρεσβύτερος π. Λουκάς Μικέλλιν. Συμπροσευχήθηκαν πολλοί πιστοί, συγγενείς και φίλοι του νεοχειροτονηθέντος π. Παναγιώτου.
     Ευχόμεθα στον νέο Πρεσβύτερο και αγαπητό φίλο π.Παναγιώτη την εξ ύψους δύναμιν στα νέα του καθήκοντα και να γίνεται καθημερινά "άγγελος αγάπης" για όλους.

Ο π.Παναγιώτης με τον Δάσκαλό του στην Αγιογραφία κ. Ιωάννη Φουτρή

Ο π.Παναγιώτης με τον π.Βασίλειο και την Πρεσβυτέρα του Ευφροσύνη

Δεξίωση στο Αρχονταρίκι του Ναού.
Προσήλθαν και οι Ιερείς π.Γεράσιμος και π.Αθανάσιος

Αναμνηστική Φωτογραφία έξωθι του Ναού
με όλους τους συγγενείς του π.Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: