Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Αγρυπνία Αγίου Ανδρέου - Бденије Св. Андреја

Δευτέρα βράδυ της 29ης Νοεμβρίου/12ης Δεκεμβρίου 2011
Καθολικόν Γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας Κερατέας Αττικής

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΟΥ










Με αγιορείτικη κατάνυξη και παρουσία πλήθους κόσμου, από την Αθήνα και την Μακεδονία, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στο Καθολικόν της Ιεράς Μονής Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης Κερατέας Αττικής. Συγχρόνως δε ήγε την Ονομαστική του Εορτή ο Προεστώς και Πνευματικός της Μονής, Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ. ΑΝΔΡΕΑΣ.

Της ολονυκτίου Αγρυπνίας που ήρχισεν την 8ην βραδυνήν της Δευτέρας παρέστησαν χοροστατούντες και συλλειτουργούντες οι Αρχιερείς: Σεβ. Αργολίδος Παχώμιος, Σεβ. Θηβών & Λεβαδείας Ανδρέας, Σεβ. Φιλίππων Χρυσόστομος και Σεβ. Αμαθούντος Λάζαρος. Συμμετείχαν οι Ιερομόναχοι και Πρεσβύτεροι: π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου, π. Δαμασκηνός Πετρογέγας, π. Ανανίας Πανάκος, π. Παντελεήμων Τσαλάγκας, π. Φίλιππος Σελητσανιώτης και π. Αντώνιος Κόκες.

Οι ευσεβείς Χριστιανοί που παρεβρέθηκαν στην Ιερά Μονή συμπροσευχόμενοι, είχαν την ευκαιρία να ασπαστούν κατά την Λιτή στον Εσπερινό και τις Τιμίες Κάρες των μακαριστών Αρχιεπισκόπων Αθηνών των Γ.Ο.Χ. Ματθαίου και Ανδρέου.

Η συγκίνηση ήταν ολοφάνερη στα πρόσωπα όλων. Οι παλαιότεροι ενεθυμήθησαν τις πολύωρες Αγρυπνίες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Ανδρέου, του τόσο αγαπητού Δεσπότη στις καρδιές όλων. Η σωματική του παρουσία ήτο έκδηλος, παρόλο που το πνεύμα του αναπαύεται πλέον εις τας αιωνίους μονάς από τον Σεπτέμβριο του 2005. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα εώρταζε λαμπρώς τα Ονομαστήριά του με πολυαρχιερατική Αγρυπνία στο Καθολικόν της Μονής, που είναι αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου.

Τώρα εορτάζει τα Ονομαστήριά του με την ίδια λαμπρότητα και κάτω από το ημίφως των κανδήλων και των Πολυελαίων το πνευματικό του παιδί, ο διάδοχός του στην Μονή, Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ. Ανδρέας. Συγκινητική η παρουσία του αυταδέλφου του Επισκόπου Φιλίππων κ. Χρυσοστόμου. Οι αείμνηστοι πλέον γονείς των δύο Επισκόπων, που ενεδύθησαν στας δυσμάς του βίου τους το τρίχινο ράσο των Μοναχών, καμαρώνουν τώρα τα παιδιά τους από τους Ουρανούς.

Ο «Πρωτόκλητος» εύχεται ταπεινά εις τον εορτάζοντα Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κ. Ανδρέα τα έτη του να είναι πολλά όσα και αγλαόκαρπα για να συνεχίσει να διακονεί αγρύπνῳ όμματι και ζεούσῃ προθυμίᾳ τους πιστούς που εμπιστεύονται το πετραχήλι του και κυρίως την νεολαία μας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο κομμάτι των πνευματικών του τέκνων.


Πανοραμική άποψις της Ιεράς Μονής Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: