Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Ονομαστήρια Γέροντος Μητροπολίτου Αργολίδος

Χθες, 15η Μαϊου με το πάτριο εορτολόγιο, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του οσίου Παχωμίου του Μεγάλου ήγεν τα Ονομαστήριά του ο πολιός Γέρων Επίσκοπος της Εκκλησίας μας και Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. ΠΑΧΩΜΙΟΣ.

Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχεν Αρχιερατικού Συλλειτούργου εις το μεγαλοπρεπές Καθολικόν της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας, συμπαραστατούμενος υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Περιστερίου κ. Γαλακτίωνος και Θηβών & Λεβαδείας κ. Ανδρέου. Συλλειτούργησαν ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αιδ/τος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου, οι Ιερομόναχοι π. Ευστάθιος Τουρλής, π. Παντελεήμων Τσαλάγκας και π. Φίλιππος Σελητσανιώτης και ο Ιεροδιάκονος π. Αγάθων Αγιαποστολίτης.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Ευστάθιος Τουρλής, Θεολόγος-Νομικός, ενώ κατά την Απόλυσιν τον εορτάζοντα Ιεράρχη προσεφώνησε ο Σεβ. Περιστερίου, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου. Ο Χορός των μοναζουσών έψαλλε τον Πολυχρονισμο στον Σεβ. Παχώμιο και ακολούθησε Γεύμα στην μεγάλη Τραπεζαρία της Μονής απέναντι του Καθολικού.

Ευχόμεθα κι εμείς στον εορτάσαντα Ιεράρχη Γέροντα Παχώμιον, υγείαν, δύναμιν πνευματικήν και υπομονήν δια την συνέχισιν του αθορύβου πλήν θεοφιλούς έργου του προς δόξαν Θεού και επ' αγαθώ της χειμαζομένης Εκκλησίας Του.

1 σχόλιο:

sinodiporos είπε...

Εχω τη ανάγκη να ευχηθώ κι εγω στον Επίσκοπο Παχώμιο να είναι τα έτη του πολλά και ευλογημένα επ΄ αγαθώ της Αγιας Εκκλησίας του Χριστού.