Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Κυριακή των Βαΐων 2010

Την Κυριακή των Βαΐων εκάστου έτους, ο ακάματος Πρεσβύτερος της Εκκλησίας μας π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου, εορτάζει πανηγυρικά την Επέτειον της εις Πρεσβύτερον Χειροτονίας του. Χειροτονήθηκε Διάκονος την Κυριακή των Βαΐων του έτους 1988 και Πρεσβύτερος την Τρίτη της Διακαινησίμου του ιδίου έτους από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος κυρό Ανδρέαν, εν συλλειτουργία μετά του μακαριστού Επισκόπου Βρεσθένης Λαζάρου (κατά την εις Διάκονον Χειροτονίαν) και του μακαριστού Επισκόπου Αττικής & Μεγαρίδος Ματθαίου (κατά την εις Πρεσβύτερον Χειροτονίαν). Έθος έχει να συνεορτάζει την Κυριακή των Βαΐων και την Επέτειο της εις Πρεσβύτερον Χειροτονίας του δια το χαρμόσυνος της Εορτής. Την πρωΐαν της εορτής ιερούργησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας Αττικής, όπου εχειροτονήθη και έκτοτε εφημερεύει, παρουσία πολλών πνευματικών του τέκνων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα στην υπόγεια Αίθουσα του Ναού.
Ευχόμεθα εις τον π. Δημήτριον δύναμιν και υγείαν παρά Κυρίου Παντοκράτορος, ώστε να συνεχίση εις πολλά έτη ακόμη να προσφέρει εις τον αμπελώνα του Κυρίου και να είναι συνεχώς κοντά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: