Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Πανήγυρις 40 Μαρτύρων

9 Μαρτίου / 22 Μαρτίου, Αγίων Σαράντα Μαρτύρων
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας Αττικής
Με κατάνυξη και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία εορτάστηκαν οι Άγιοι 40 Μάρτυρες οι εν Σεβαστεία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας. Στον Ναό αυτό υπάρχουν αγιογραφημένοι σε τοιχογραφία και οι 40 Μάρτυρες.

Αφ΄ εσπέρας εψάλη ο ΣΤ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός μετά των Τροπαρίων των Αγίων και ακολούθησε Ομιλία σχετική με την Οσία Μαρία την Αιγυπτία, από τον κ. Βασίλειο Τσαρκατζόγλου. Την πρωϊαν εψάλη ο Όρθρος, εδιαβάσθησαν οι Ώρες και ετελέσθη η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Τσαρκατζόγλου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη Τράπεζα επίγειος σε όλους τους παρευρεθέντες πιστούς.

Την αυτήν ημέραν η Εκκλησία μας εμνήσθη της μακαρίας ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Κίτρους & Κατερίνης κυρού Γοργονίου (+2005) και του αοιδίμου Πρωθιερέως π. Σαράντου Καστανιά (+2003), των οποίων ας είναι η μνήμη τους αιωνία και εμείς όλοι ας έχουμε την ευχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: