Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Χειροτονία Διακόνου π.Βασιλείου


Τρίτη 15/28 Αυγούστου 2012, Δεκαπενταύγουστος
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας Αττικής

Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Αναστάσιος Νεράντζης

Συγκινητικές και ανεπανάληπτες στιγμές έζησε η Εκκλησιαστική Κοινότητα Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας Αττικής ανήμερα της εορτής της Παναγίας μας, κατά την ετήσια Πανήγυρη του Ιερού της Ναού. Ένα παιδί της, ένα βλαστάρι της για 24 ολόκληρα χρόνια εισήλθε στις τάξεις του Ιερού Κλήρου στα 33 του χρόνια και από το Αναλόγιο που διακονούσε επί τόσα έτη μεταβέβηκε εις τα Άγια των Αγίων για να διακονεί τον Κύριον της Δόξης.




Ενδύεται ο δούλος του Θεού Βασίλειος Αναγνώσης το τίμιον Ράσον και ο κατά σάρκα πατήρ του, ο π.Δημήτριος διαβάζει από Άμβωνος την Συμμαρτυρίαν που του έδωσε ο εν Αμερική ευρισκόμενος Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Υόρκης κ. Αντώνιος.



Πλήθη λαού, ανάμεσά τους πολλοί νέοι, συμμετέχουν με δάκρυα στα μάτια στο ιερό αυτό Μυστήριο πρωτοστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Στην πρώτη γραμμή τον ξεπροβοδίζουν δίνοντας την ευχή τους η Πρεσβυτέρα και μήτηρ του Μαρία, η Διακόνισσά του Ευφροσύνη και η πεθερά του Γαρυφαλλιά.







Δίπλα του στέκονται ο κατά σάρκα πατήρ του π. Δημήτριος και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος π. Κυπριανός. Είναι η Μονή εκείνη που μετέδωσε στον Αναγνώστη Βασίλειο όλα τα πνευματικά βιώματα της αμώμου Πίστεώς μας.








«Όσοι Πιστοί» εκφωνεί ο Υποδιάκονος Βασίλειος. 







Ο Χειροτονητήριος Λόγος του Υποδιακόνου Βασιλείου συγκινεί τους πάντες.
Τα δάκρυα τρέχουν ασταμάτητα. Το Άγιον Πνεύμα είναι παρόν. 




Οι κατά σάρκα Πατέρες προσεύχονται συγκινημένοι προς τον Κύριον για το παιδί τους. Και εκείνος κυκλώνει το Θυσιαστήριον, ολίγον προ της Χειροτονίας, των Κληρικών ψαλλόντων το «Ησαΐα χόρευε».









«Η Θεία Χάρις η πάντοτε τα ασθενή θεραπεύουσα και τα ελλείποντα αναπληρούσα προχειρίζεται Βασίλειον τον ευλαβέστατον Υποδιάκονον εις Διάκονον» των του Θεού Μυστηρίων.








Τα «ΑΞΙΟΣ» σείουν κυριολεκτικά τον Ναό. Κραυγή χαράς και δοξολογίας προς τον Κύριον από όλους τους Ενορίτες, που αξιώνονται να δουν για πρώτη φορά στα χρονικά του Ιερού Ναού από 8 ετών ένα παιδί τους στο Ιερό Θυσιαστήριο. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν τούτες τις στιγμές. Κυριαρχεί η σιωπή και η προσευχή.


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών πριν 33 χρόνια περίμενε στην είσοδο ενός άλλου Ναού της Παναγιάς μας να σαραντίσει τον μικρόν Βασίλειον. Και τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και αξιώθηκε ως άλλος Συμεών να εισαγάγει τον ώριμο πλέον Βασίλειον στα Άγια των Αγίων αναμένοντάς τον στην ωραιότερη Πύλη του κόσμου. «Αύτη η αλλοίωσις της δεξιάς του Υψίστου».





Και ιδού τα πρώτα Πληρωτικά ακούγονται εκ στόματος Βασιλείου του νέου Διακόνου της Εκκλησίας μας. Η συγκίνηση και τα δάκρυα ισοκρατούν τις δεήσεις του Διακόνου Βασιλείου προς τον Κύριον.



Ο Διάκονος αναφωνεί «Πρόσχωμεν» γιατί «τα Άγια τοις Αγίοις». 




Ο πιστός Λαό του Θεού χαιρετά ευχόμενος
Καλή Διακονία στο Γεώργιον του Κυρίου. 


Και η αγαπημένη του Διακόνισσα Ευφροσύνη  χαρούμενη στέκεται κοντά του, σαν έτοιμη από καιρό, μέσα από τις ανεξιχνίαστες βουλές του Κυρίου, για να σταθεί αρρωγός στο δύσκολο έργο της διακονίας του Θεού που έρχεται μέσα από την Διακονία του ανθρώπου. Ας είναι τα ΕΤΗ τους ευφρόσυνα και αγλαόκαρπα επ' αγαθώ της χειμαζομένης μας Εκκλησίας. ΑΜΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: