Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πανήγυρις 99 Πατέρων


Σήμερα Σάββατο 7/20 Οκτωβρίου πανηγύρισε το ιστορικό Παρεκκλήσιο των 99 Πατέρων των εν Κρήτη ασκησάντων. Στο Παρεκκλήσιο αυτό έχουν γίνει τα παλαιότερα χρόνια οι περισσότερες Χειροτονίες Επισκόπων και Κληρικών της Εκκλησίας μας.

Αφ' εσπέρας ετελέσθη ολονύχτιος Αγρυπνία από της 9ης εσπερινής έως της 5:30 πρωΐας. Χοροστάτησε και προεξήρχε ο Σεβ. Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Λάζαρος. Συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Μονής Σεβ. Βρεσθένης κ. Στέφανος, οι Πατέρες της Μονής π. Νεόφυτος, π. Δαμασκηνός και π. Ανανίας, ο Πρεσβύτερος π. Δημήτριος και διηκόνησαν οι Διάκονοι π. Μεθόδιος και π. Βασίλειος.

Η Αγρυπνία άρχισε με το Ιερόν Ευχέλαιον. Ακολούθως εδιαβάσθη το Απόδειπνον, εψάλη ο Εσπερινός, έγινεν η Λιτή, ηυλογήθη η Αρτοκλασία, εψάλη ο Όρθρος και ετελέσθη η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: