Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Ανδρέου

στην Ιερά Μονή Παναγίας
της οποίας υπήρξε Προεστώς και Κτήτωρ


Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Ανδρέας (+21.09.2005)

Ο Διάκονος Βασίλειος, Διαχειριστής του «Πρωτοκλήτου»



Λαμπρό Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ανδρέου τελέσθηκε σήμερα Σάββατο στην Γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας. Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής τελέσθηκε τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πνευματικού Προεστώτος της Μονής, Σεβ. Θηβών & Λεβαδείας κ. ΑΝΔΡΕΟΥ, και των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Αμαθούντος Λαζάρου και Πατρών Ευσταθίου. Συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ανδρώας Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Εψηφισμένος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Στέφανος, ο Πρωτοπρ. π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου, οι Ιερομόναχοι π. Κασσιανός Μπράουν και π. Κυπριανός Φιλημέγκας, οι Ιεροδιάκονοι π. Μεθόδιος Χούλλης και π. Βασίλειος Τσαρκατζόγλου και ο Υποδιάκονος π. Γεράσιμος.
Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβ. Πατρών αναφερθείς με λόγους συγκινητικούς στις αρετές του μακαριστού Πρωθιεράρχου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη το κατανυκτικό ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, ενώ με το Αντίδωρον διενεμήθη στους πιστούς το νέο Ημερολόγιο της Μονής του έτους 2013.
Ο «Πρωτόκλητος» έχει αφιερωθεί στην μνήμη του μακαριστού Πρωθιεράρχου και ευχόμεθα η πνευματική του ζωή να αποτελεί φάρο και οδοδείκτη για τον καθένα μας όπου γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: