Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Το Μεγάλο Μήνυμα του Εψηφισμένου Βρεσθένης











Ιεράρχες και πιστοί παρέστησαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Κ. Ηλιουπόλεως, όπου το απόγευμα μετά τον Εσπερινό ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Βρεσθένης έδωσε το Μεγάλο Μήνυμα ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Νικολάου και Συνοδικών Αρχιερέων.

Προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού της Οσίας μητρός ημών Ευφροσύνης μετά Αρτοκλασίας. Η Αρτοκλασία ήτο προσφορά της Διακονίσσης μας Ευφροσύνης, συζύγου του Διακόνου π. Βασιλείου.

Κατά το Μεγάλο Μήνυμα ο Θεοφιλέστατος κ. Στέφανος απεδέχθη την Εκλογή του στον Επισκοπικό Θρόνο της Βρεσθένης κατόπιν πολλής και συνεχούς προσευχής προς τον πανοικτίρμονα Θεόν, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Από το 1924 έως σήμερον Επίσκοποι Βρεσθένης διετέλεσαν οι μακαριστοί Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ματθαίος Καρπαθάκης ο από Βρεσθένης, Ματθαίος Β΄ και ο Βρεσθένης Λάζαρος (+1989), ο οποίος διετέλεσε επί σειράν ετών κι Καθηγούμενος στην ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουβαρά Αττικής. Στην ως άνω Μονή διατελεί Ηγούμενος την σήμερον και από το 1990 ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Βρεσθένης κ. Στέφανος.



Η Χειροτονία του νέου Επισκόπου Βρεσθένης θα τελεστεί αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου/9 Οκτωβρίου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουβαρά Αττικής, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Νικολάου και απάντων των Αρχιερέων Ελλάδος και Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: